Tapolcai választás és a rovás

Elmúlt a tapolcai választás izgalma, ahol a képviselőjelölt (azóta már képviselő) rovásos tetoválása is szóbakerült, de még a MNO szerkesztősége is kereste a rovást a településen…

Tapolca felbolydult: győzzön a jobbik, de ne úgy!

(…)

Most vagy soha

Mellettünk egy ezüstszínű Volkswagen kisbusz manőverezik, pontosan ugyanott, ahol tegnap sötétkék márkatársával találkoztunk. De nemcsak a járművek színe más: a pénteki autó utánfutóján Rig Lajost, a jobbikos jelöltet reklámozza. A sofőr azonban pártatlan szeretne maradni, úgyhogy nem nyilatkozik. Ahogy az a bácsi sem, aki barkaágak mellé egy szórólapot tett a nejlonszatyrába. “Most vagy soha”, áll a papíron, de nem derül ki, hogy ki tekinti ennyire fontosnak a vasárnapi választást.

A jobbikos város egyébként meglehetősen apolitikus. Ennek megfelelően maga a település sem hordozza annak külső jegyeit, hogy radikális vezetése lenne. Jó: rovásírásos tábla, Wass Albert-könyvtár van, de egy középületen sem lóg Árpád-sávos lobogó, a buszpályaudvar melletti építkezésen használt piros-fehér csíkos szalagkordonból sem kell politikai következtetéseket levonni, és uniós zászlókat sem égetnek minden sarkon, sőt, van középület, amire ki is tűzik.

Hogy a Deák Jenő Kórházon kint van-e, azt speciel nem néztük. Az intézet maga, pontosabban az ott végzett felújítás jóval izgalmasabb téma és látvány ennél. Egy, a panelházak közül kisétáló pocakos bácsi is sokkal szívesebben beszél arról, hogy miként épülget vele szembe a mentőállomás, mint az egymást maró pártokról. Őket elintézi annyival, hogy győzzön a jobbik, majd gyorsan hozzáteszi, hogy nem úgy értette, nem Vonáékra gondolt. Búcsúzóul még azt kiáltja oda, nem olyan kicsi ám ez az építkezés, mint mutatták. Közelebb megyünk hát hozzá.

(…)

(mno.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share