Bevándorlók és a rovás

A 444! nevű portál ismét kitett magáért – összegyűjtötte a 10 legnépszerűbb bevándorlót, köztük Fekete Pákót is. Illusztrációként a rovásfelirattal pózoló képét tették ki.

Rovás Infó vélemény

Nem  rossz ötlet, ha a hazánkat választó bevándorlók – köztük “celebek” – sikeresen megismerkednek a magyar hagyományokkal és a történelemmel és erről hírt is olvashat az ország népe. Reméljük, hogy nemcsak Fekete Pákó, de mondjuk Alekosz is érdeklődik majd nemzeti írásunk iránt – hátha a rajongók tudatáig is eljut, hogy mit látnak 🙂

A 444.hu 10 “bevándorlót” felsoroló listája viszont elég felemás, hiszen származásilag részben magyar, vagy külföldi (származású) szülőktől Magyarországon született, itt felnőtt emberek is tartlamaz. Vujity Tvrtko saját bevallása szerint: “Bár a nevem horvát, és úgy is azonosítom magam, mint magyarországi horvát, valójában egynegyedig székely, egynegyedig palóc és félig horvát vagyok.” (Bővebben itt) Tehát őtőle sem állhat távol a székely-magyar rovás.

A listán szintén szereplő – Bolíviában megölt – Rózsa-Flores apai ágon szintén magyar, akinek életben maradt székelyföldi társa Tóásó Előd. Az ő kiszabadításáért készített rovásos matricát már ismerhetik olvasóink.

10 bevándorló, akik nélkül szürkébb lenne Magyarország (444.hu)

1. Dugovics Titusz

Dugovics Titusz szerb, mások szerint hotvát várvédő, katona, hős. A legenda szerint 1456-ban a nándorfehérvári csatában lelte halálát. Mivel másképpen nem tudta megakadályozni a török zászló kitűzését a várfokra, a török zászlótartó katonát magával rántva hősi halált halt. Egyébként nem is létezett.

2. Fekete Pákó

Lapite Oludayo Nigériában született vicces afrikai énekes és kongadobos.

alt

Fekete Pákó melletti rovásfelirat igencsak helytálló: “… adj igazságot Magyarországnak

3. Eduardo Rózsa-Flores

Bolíviai-magyar katona, színész, író, költő és publicista, a KISZ Eötvös Loránd Tudományegyetemi Bizottságának utolsó titkára, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület alapító tagja, a Jobbik.net szerkesztője, a Kapu és a Leleplező című folyóiratok munkatársa, az Ellenkultúra.info alapító-főmunkatárs, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke. 2009. április 16-án Bolíviában egy Santa Cruz-i hotelszobában társaival együtt kommandósok agyonlőtték.

4. Alekosz

Nagy Alekosz görög származású valóságshow-hős. A Való Világ 4. győztese, az Alekosz feleséget keres és a ÖsszeEsküvők realityk főszereplője.

5. Daher Pierre

Daher Chakib Pierre libanoni származású orvos, politikus, országgyűlési képviselő. A Fidesz színeiben indult egyéni képviselőjelöltként a 2010-es országgyűlési választásokon, de alulmaradt a Fideszből kidobott Molnár Oszkárral szemben.

6. Joszip Tot és Kaya Ibrahim

1995-ben Kaya Ibrahim Németországban dolgozó török vendégmunkás és Joszip Tot horvát földműves összesen 16 Fidesz-közeli, nagy adótartozást felhalmozó céget vásároltak. Azóta sem tudjuk, miért.

7. Delhusa Gjon

Delhusa Gjon görög, albán, német és magyar származású zenész. Eredetileg autófényező szeretett volna lenni, de végül énekes, zeneszerző és dalszövegíró lett.

8. Joshi Bharat

Indiai származású bábszínész, jós, műsorvezető.

9. Cristofel

Pittman Cristofel kubai származású valóságshow-szereplő. A Való Világ 5. első kiesője és rapper.

10. Vujity Tvrtko

Eredeti nevén Balogh Szilárd. Horvát származású tolmács, újságíró, a délszláv háború krónikása, műsorvezető és apa.

(444! –eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share