Rovástábla avatás – Halmaj

alt

Beszámoló a halmaji rovástábla avatásról – a magyarságtudat ébresztése.

Ünnepi rovástábla avatás

A Jobbik Halmaji Ifjúsági Tagozat március 14-én rovástábla avató ünnepséget tartott, melynek keretében megemlékezett az 1848-49-es forradalom hőseire. A Jobbik IT országos kezdeményezéséhez csatlakozva a fiatalok kokárdákat osztogattak az ünnepség előtt. A táblaavatáson megtisztelt minket jelenlétével községünk lelkipásztora Barna Sándor, aki megáldotta táblánkat, emelte rendezvényünk színvonalát Miklós Árpád, a Jobbik B.-A.-Z. megyei elnöke, Pakusza Zoltán, a Jobbik Miskolci elnöke, valamint tartalmas beszédet tartott Sólyom Ferenc rovásírás kutató.

Nagy készülődés előzte meg a táblaavatást. Az időpontot illetően biztosak voltunk benne, hogy mindenképp szeretnénk nemzeti ünnepünkre is megemlékezni, és így tisztelegni hőseink előtt egy rovásos helységnévtáblával, amely a nemzeti összetartozás jelképévé vált a Kárpát-medencében.

A ?technika ördöge? sem tudott rajtunk kifogni, hiszen valamilyen oknál fogva rendezvényünk kezdetekor elment az áram, de e nélkül is zavartalanul tartottuk meg ünnepségünket. Természetesen semmi rosszat nem feltételezünk, hiszen nem sok ideig voltunk áram nélkül, egészen pontosan addig, amíg be nem fejeztük az ünnepséget.

Örömmel töltött el minket, hogy a zord időjárás ellenére is közel félszáz emlékező tisztelte meg jelenlétével az ünnepségünket. A visszajelzések alapján mindenkinek elnyerte tetszését a színvonalas műsor, mi pedig elégedetten fogadtuk, hogy Halmajon igenis van igény hagyományaink őrzésére. A Jobbik Halmaji Ifjúsági Tagozat a jövőben is folytatni fogja rászabott küldetését, és fel fogja ébreszteni az emberekben a magyarságtudatot!alt

Kassay Boglárka

A Jobbik Halmaji Ifjúsági Tagozat alelnöke

(Nemzeti Net – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share