Rovás Mátyusföldön is

Egyre több rováshír érkezik az északi országrészből, Felvidékről. Hírújságban a székely-magyar rovás-ABC.

Megjelent a TERRA hírújság januári száma

A mátyusföldi havilap idei első száma időszerűen az anyanyelvi iskola fontosságára és előnyeire hívja fel a tankötelessé vált gyermekek szüleinek figyelmét.

Az újság a Magyar Kultúra Napja galántai országos emlékműsorának programját, valamint a Csemadok Galántai Területi Választmánya ezévi teljes programajánlóját is közli. Beszámol a magyar és a szlovák köztársasági elnök galántai iskolalátogatásáról, valamint több kulturális szervezetünk évértékelő közgyűléséről is. Három képes tudósítás szól a jókai kulturális munka eredményeiről, egy beszámoló pedig a felsőszeli Rozmaring éneklőcsoport alakulásának 35. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású ünnepi estről.

A gyermekoldalak régi mátyusföldi játékoknak ajánlanak, a Színes rovat oldalán pedig többek között a székely-magyar rovásírás ábécéjét találja az olvasó. A Sportrovatban a szlovákiai polgármesterek futballválogatottjának mérkőzéseiről, eredményeiről olvashatnak, melynek több mátyusföldi és csallóközi faluvezető is tagja.

Mindezek mellett a megszokott Tanácsadó-, Vidékünk történései-, Helytörténet-, Receptek- és Közélet rovatok is számos érdekes írást, tudósítást, beszámolót tartalmaznak.

A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a ezen az oldalon.

(Terra hírújság – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:


Share