Rovás Infó legjobbjai – 2014

alt

Ismét eltelt egy esztendő, ezért újra összeállítottunk egy listát a Rovás Infó cikkeiből. Lássuk, mi iránt érdeklődtek olvasóink az elmúlt évben?

Best of Rovás Infó – 2014.

Cikkeink olvasottságának elemzése segítséget jelent a szerkesztőségnek és egyben értékes információ a rovásműveltség kutatói számára is. Vajon melyek a rovással kapcsolatos érdekfeszítő témák? Hogyan fejlődik nemzeti írásunk? Melyik szakterület a legizgalmasabb? Milyen újságírási fogások érnek célba? És még sok más, hasonló kérdésre kaphatunk néha egészen meglepő választ. De mindenek előtt lássuk a rangsort!

Nézettségi rangsor az összes rovat hírei között 2014-ben

  1. Hivatalos rováshasználat – riport
  2. Gyurcsány a rovástábla ellen
  3. Rovás aláírás – felvidéki személyi
  4. Írd alá neved rovással!
  5. Rovás a személyin – Straub
  6. Hivatalos rováshasználat – riport 2
  7. FRISS: Be akarják tiltani a rovást!
  8. Hátast dobtak a rovástól
  9. Szenzációs Kazár Banzáj
  10. Rovás helyett héber táblát?

Rovás Info első teljes évében – 2010 – többnyire a közéleti hírek, szenzációk álltak az érdeklődés középpontjában. A 2011-es évtől fokozatosan áttevődött a hangsúly rovással kapcsolatos kutatási eredményekre (hun és türk rovásemlékek), illetve a korszerű rováshasználatra (rovástábla, rovásfeliratok). 2012 népszerű híreit viszont már többnyire a technika (szabványosítás és digitális rovásalkalmazás) határozta meg. 2013 legolvasottabb 10 híre közül sajnos 7 rossz hír volt, melyet a jelenlegi pártpolitika és a régi világrend máig velünk élő csontvázai gerjesztenek.

2014-ben a legolvasottabb cikkek (10-ből 7) már a rovás aláírásról szólnak, amely mutatja a kérdés iránti élénk érdeklődést. 2014 augusztus óta Magyarországon tilos a rovás használata személyi okmányokon, pedig ilyen lépésre a világon más ország még nem ragadtatta magát.

Rovatok legolvasottabbjai – 2014:

Cikkeink az alábbi felsorolás szerinti rovatokba rendezve is böngészhetőek a Rovás Info szalagcím feletti vízszintes menüsorban. Az értékelésben azok a cikkek, melyek már a teljes rangsorban szerepelnek, nem kerülnek ismételt feltüntetésre, helyükbe a rangsorban következő cikkek kerülnek.

A 11 rovat legnépszerűbb cikkei között szerencsére többségben vannak az előremutató, építő témájúak, de a negatív cikkek számán látszik, hogy van még teendője a rovótársadalomnak. Remélhetőleg jövő ilyenkor pozitívabb hírcsokorral tudjuk olvasóinkat megörvendeztetni.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:


Share