KEK-eckedik a hivatal 4.

alt

Az alárovásos igazolvány ellenes bürokrácia a fellebbezés után csak egy lehetőséget biztosított: bírósági szakaszba lépett az ügy.

Horváth István alárovásos igazolványt szeretne

Az alábbi eseménysorozat zajlott le eddig:

A jogilag lehetséges válaszadási határidőn túli válaszában a “Hivatal” ismét elutasította a fellebbezést. Új elemként a Magyary Egyszerűsítési Programot is belekeveri az érvelésbe…

Ezúttal már csak egy jogi lehetőség maradt:”A határozat bírósági felülvizsgálatát az ügyfél jogszabálysértésre hivatkozással kezdeményezheti a Kormányhivatal elleni kereset indításával”.

Természetesen nem állunk meg itt: Horváth István ezúttal ügyvédi meghatalmazással folytatja a jogi harcot, így várhatóan bírósági tárgyalás formájában folytatódik az ügy – szembesítve az eljáró hatóságot azzal a ténnyel, hogy Magyarországon nem lehet a magyarság saját írásrendszerével aláróni. Pedig a törvény egyértelműen fogalmaz: az 1992. évi LXVI. 5. § (13) szerint ugyanis: “A polgár aláírása: születési vagy házassági családi és utónevének az általa használt és elismert írásképe.”

Erről már született egy elutasító belügyminiszteri válasz, amely Dúró Dóra interpellációjára adott a következő kérdésre: “Miért akadályozza meg – Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal Okmány-felügyeleti Főosztályának vezetője az állampolgárokat az aláírásra vonatkozó jogaik gyakorlásában?”

Kormh._elutas_web_1

Kormh. elutas_web_2

Kormh. elutas_web_3

A Kormányhivatal háromoldalas elutasító határozatát természetesen alárovással is átvette Horváth István, így ez is rovástörténeti érdekesség.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share