Rovástábla – Szatymaz, Kapuvár

alt

Mai napon két helyen is sor kerül rovástábla avatásra. Kapuváron több rendezvény is kapcsolódik nemzeti írásunkhoz.

 

Kapuvár

Ma már szinte nem is hírértékű, hogy 1-1 településen rovás helynévtáblát avat a helyi közösség, hiszen lassan Belső-Magyarország településeinek 10%-ában van ilyen tábla. Ugyanakkor ez még csak egy tized … tehát van bőven lehetőség nemzeti írásunk népszerűsítésére. Kapuvár táblaavatásának különlegességét viszont az adja, hogy egyúttal rovás szakkönyvadományozás, illetve táblaállítási és pedagógiai ismeretterjesztés is részét képezi a rendezvénynek. Mintha ünnepnapja lenne október 4-e a székely-magyar rovásnak. Egyelőre csak Kapuváron.

alt

Szatymaz

A Sándorfalva felől Szatymazra vezető út mentén már található egy a hagyományos, ősi írásunkkal készített helységnévtáblából, de ez kevés. A falunak több bejárata is van, az emberek több irányból is érkezhetnek, és szeretnénk, ha azt látnák, ez a település hűen őrzi nemzetünk hagyományait!

A Szatymazi Jobbik éppen ezért teljesen önkéntes összefogással elkészítette a következő rovásírásos táblát, mely a Kossuth utca végén, a Neszürjhegyi út felől lesz majd látható. Itt fogjuk felavatni, ezzel egy újabb darabkát adva ezen közösség polgárainak abból a nagy kirakósból, melyet úgy nevezhetünk: a magyar múlt.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share