Rovás a bevásárlóközpontban

alt

Interaktív írástörténeti kiállítás nyílik október 9-én az Europeum Bevásárlóközpontban – a székely-magyar rovás is bemutatásra kerül.

Reneszánsz időutazás – a bevásárlóközpontban

Különleges élményekkel várja látogatóit 2014. október 09. és november 11. között az Europeum Bevásárlóközpont. Ritkán adatik meg, hogy egy üzletközpont reklámkampányának középpontjába a kultúrát helyezi. E ritka találkozások egyike az Europeum reneszánsz időutazása. Adott egy, a város közlekedési középpontjában – a Blaha Lujza téren – lévő elegáns, belső boltíves épület, és egy olyan menedzsment, aki érzékeny a kultúrára, aki nemcsak kereskedelmi akciókkal szeretné meghódítani a vásárlóit, de ennél többet is kíván adni, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

alt

Az Europeum jelenlegi, egy hónapos, ingyenes rendezvényének központi témája Mátyás király híres könyvtára, a kódexek és corvinák titokzatos világa, valamint kapcsolódó témakörként egy interaktív kiállításkeretén belül bemutatja az írás kialakulását, fejlődését, különböző írásfajtákat (képírás, sumér – agyagtábla, hieroglifák – papirusz, föníciai, görög, latin, rúna, arab, kínai, japán, rongo-rongók, székely rovásírás) a teljesség igénye nélkül.

Az interaktív részben lehetőség lesz kipróbálni bizonyos írásfajták elkészítését (csomóírás, kan-ji stb…), de a Labirintus játék során azt is ki lehet próbálni, hogyan lehet a könyvtárból kijutni titkos kódok és jelek alapján.

Igazán különleges élménynek ígérkezik az újgenerációs 3D kisfilm, amelynek segítségével megismerhetjük milyen is lehetett a budai vár a XV. század végén, Mátyás király idejében.

A kódkereső játék mellett, délutánonként kézműves foglalkozás is várja a családokat,továbbá alkalmanként a látogatók részt vehetnek grafológiai íráselemzésen, valamint középkori ruhabemutatón- és ruhapróbán is.

(europeumbudapest – eredeti cikk, tollal.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share