Október 23 – feliratok

Ápolja a hagyományt a Rovás Infó. Közelgő nemzeti megemlékezésünkre is elkészültek a rovás tábla- és felirattervek. (Letölthető feliratok)

Rovásfeliratok emlék- és ünnepnapokra

székely önrendelkezés melletti első tüntetések alkalomával készítette a Rovás Infó azokat a székely-magyar rovással készült feliratokat és zászlókat, melyeket aztán sok megmozduláson viszont is láthattunk. Ezt követően minden emlék- és ünnepnap előtt mellékeljük a kész feliratokat, s így már valóban csak szándék kérdése, hogy a rendezvények összképének része lesz-e a nemzeti írásunk.

Forradalom – 1956. október 23.

Bár az idei évben nem lesz kerek évforduló, a székely önrendelkezési küzdelem erősödése, az EU vergődése és a világhatalmi helyzet gyors változása mégis sok időszerűséget ad a szabadság és függetlenség melletti forradalom emlékének. Bár a szabadságot sokan még mindig csak fizikai értelemben tekintik, vagy napi megélhetésük szintjén tartják fontosnak, egyre többen ébrednek rá, hogy gondolati és szólásszabadság, valamint a kulturális és nyelvi szabadság nélkül az előbbi kettő sem fenntartható.

A Rovás Infó ismételten felhívja a figyelmet a legfontosabb kulturális kincsünk, a magyar nyelv, és annak elidegeníthetetlen része, a székely-magyar rovás szerepére a függetlenségben. Az október 23-i megemlékezésekhez is elkészültek a letölthető tábla- és felirattervek, melyek szabadon használhatók és továbbfeljeszthetők. Reméljük, hogy minél több rovásfeliratot látunk viszont a megmozdulásokon az ország jelenlegi határain innen és túl!

  • Október 23 (PDF)
  • Forradalom (PDF)
  • Aki magyar, velünk tart! (PDF)
  • Köztársaság (PDF)
  • Az összes felirat egyben is letölthető (PDF)

Olvasónk alkotása:

atrovo1956

Készítette: Átrovó (eredeti kép)

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share