Cserkész évnyitó rovással

alt

A cserkészek már az első pillanattól találkozhatnak a rovással. Remélhetőleg, mihamarabb így lesz minden iskolással. Beszámoló Erdélyből.

 

Cserkész évnyitó

Szeptember 27-én a 44. Dsida Jenő cserkészcsapat évnyitóját tartottuk a Református Gimnáziumban. Toborzásunk eredményeként több mintnegyvenen jöttek el, ők betekinthettek a cserkészet érdekes világába, ugyanis rengeteg meglepetés várta őket. Igazi cserkészjátékokat játszhattak, majd felvették a lelkesítő ritmust. Ezután Bi-Pivel, a cserkészet megalapítójával, és húgával, Ágnessel beszélgethettek, akiknek a szerepét a cserkészek játszották el. Sokat meséltek nekik erről az ifjúsági mozgalomról.

Hogy még jobban fokozzuk az izgalmakat, a rovásírás alapjaival is megismertettük őket, majd az energiájukat az akadálypályán vezethették le, végigugrálgatva a farönkök sokaságán. Zárásként a 10 napos csapattáborunk kisfilmjén szórakoztak. Közben az újoncjelölteket elkísérő szülők és testvérek, valamint a lelkipásztoruk kíséretében hozzánk látogató irinyi fiatalok bemutatókat nézhettek a szatmári csapat történetéről, az elmúlt év eseményeiről, valamint az említett kisfilmről, amit egyik cserkészünk készített nagy-nagy profizmussal. Szeretettel várjuk vissza az újoncjelölteket és minden újabb érdeklődőt szombaton (október 4.), 13 órától a Református Gimnáziumba, ahol belevághatnak az igazi cserkészéletbe.

Görbe Helga őrsvezető

(Friss újság – eredeti cikk)

 

Kapcsololódó cikkek:

 

Share