Maffia-útlevél vagy rovás személyi?

abszurdisztan2

Újabb botrány a hatósági igazolványok terén. Az Index.hu szerint az ukrán maffia árusított magyar állampolgárságot. Az útleveleket is gyártó hivatal viszont csak a rovásaláírással KEK-eckedik.

 

Ukrán maffiózók: IGEN – Magyarok rovásaláírással: NEM

Folyamatosan beszámolunk arról a minden valószínűség szerint jogszabályellenes gyakorlat fejleményeiről, hogy a KEK egy osztályvezetői “tájékoztató” formájában felülírva a hatályos törvényeket betiltotta a székely-magyar rovás aláírás használatát a személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványokban. Jogi szakértők összeállították azt a “Kisokos-t“, mellyel felvértezve a hivatali visszaéléseket meg lehet akadályozni és továbbra is bátorítjuk a rovótársadalom tagjait, hogy éljenek állampolgári jogaikkal – egyedi, tehát akár rovásos – aláírásuk hivatalos elismertetésével.

A diszkriminatív eljárás különösen annak tükrében visszás, hogy az Index.hu újságírója egy nemzetközi maffiahálózat által üzletszerűen működtett okirathamisításról írt cikket. Felmerül a kérdés, hogy az ügy kapcsán gyártott nem kevés hatósági igazolványokon (személyi, útlevél, stb.) található hamis, törvénytelen aláírások miért nem keltették fel a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában, pl. az Okmányfelügyeleti Főosztály vezetőjének figyelmét. Ugyanis jelenleg dr. Csatári László legnagyobb gondja, hogy – valóságos – magyar állmapolgárok törvényesen, magyar nemzeti írással írják alá a nevüket.

(Rovás Info)

Index: Maffia osztja a magyar állampolgárságot Kárpátalján (HVG.hu)

altAz utóbbi években rengeteg csaló ukrán és orosz szerzett az EU-n belüli szabad mozgást lehetővé tevő magyar állampolgárságot, a közvetítésre kemény maffia épült rá – írja az Index.hu. Wetzel Tamás nemzetpolitikai helyettes államtitkár a cikkre reagálva közölte: az államtitkárság jogi lépéseket kezdeményez a az Index-szel szemben.

Maffiamódszerekkel, komoly pénzekért adják a magyar állampolgárságot oroszoknak és ukránoknak az erre szakosodott “állampolgárbrókerek” ? írja keddi cikkében az Index.hu.

A lap újságírója, Szalai Bálint azt írja, rengeteg, az üzletben érintett szereplővel beszélt, hogy felderítse, hogyan működnek az iparággá vált magyar állampolgárság-biznisz folyamatai.

A cikk szerint mivel Ukrajnában elkezdték szankcionálni a kettős állampolgárságot, sokan a kárpátaljaiak közül nem mertek személyesen magyar vízumért folyamodni, hogy ideutazzanak, hanem szervezőkön keresztül adták le kész kérelmüket egy települési önkormányzathoz, amely igazolta nekik az állampolgárság egyik feltételét, a magyar nyelvtudást. Mindezért a szervezők 5-30 ezer eurót, vagyis több millió forintot kértek.

Ezek után az egyszerűsített honositásért azok is jelentkeztek, akik nem beszélnek magyarul, vagy éppen semmilyen magyar gyökerük nincsen. A cikk szerint ezek igazolására hamis papírokat gyártottak, magyar ügyvédeket bíztak meg, és az adott magyarországi települési önkormányzat polgármestere pedig kenőpénzért cserébe gyorsan alá is írta a kérelmeket.

Az állampolgári esküt pedig vagy betanulták a kérelmezők, vagy dublőrt használtak, ami a cikk szerint az esetek többségében tökéletesen elegendő volt, mert nem figyelték, ki hogyan néz ki.

Az Index.hu szerint akár több tízezres nagyságrendben érkezhettek Ukrajnából hamis állampolgári kérelmek.

(…)

(HVG.hu – eredeti cikk, Index.hu – eredeti cikk + folytatása)

Felhívás és ajándék! 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share