ARC kiállítás – 2014

alt

Megszokhattuk már, hogy az ARC plakátpályázaton magyar és rovásellenes “alkotások” szerepelnek. Idén sem volt másképp – hagyomány teremtődött.

ARC plakátkiállítás – szuggesztió-elemzés (Alfahír)

Immáron 15. alkalommal került megrendezésre az ARC plakátkiállítás a Felvonulási téren. Idei mottójuk: Te miben hiszel? A képeket végignézve hamar fel lehet ismerni, hogy az alkotók zöme miben hisz, milyen “vezérelv” irányítja “művészetüket”. Nézzük hát meg egyenként, hogy mit tartogat számunkra ez a fajta plakátművészet!

A leghátborzongatóbbakat felsorolva: vallásellenesség, hagyományellenesség, magyarságellenesség és gyűlölet, történelemhamisítás. Ha éppen nem az ?ellenesség? formájában jelenik meg az elvtelenségük, akkor az elviccelés, elbagatellizálás módszerével támadják ősi múltunkat és értékeinket. Tipikusan az az ember “alkot” ilyeneket, akinek nincs önálló léte. Önmagát, csak valami ellenében képes tételezni, ez okból a legritkább esetben sem képes pozitív valóságokat megjeleníteni. Abba a szélsőbaloldali hadrendbe ágyazódik bele, ami a nemzetek közti különbségek eltörlésén fáradozik, karöltve az emberek közti különbségek elsorvasztásával, ezzel létrehozva a “leviatánt”, a szörnyállamot és az emberalatti-embert, a lakosságot. Nem kell más csak pénz, a gyomor tele legyen az ízek káoszával, az ágyék pár órácskára megnyugodjék, hogy aztán újult erővel törjön a semmi felé.

(…)

alt

ARC plakátpályázat. Cím: Ki vagy? Alkotó: Bódi Kati

A divat is egyfajta hit, csak nagyon alacsonyrendű. Lehet hinni Hello Kitty-ben, de milyen perspektívái vannak egy effajta “hitnek”? A keresztben, Krisztusban való hit óriási távlatokat nyit meg, megnemesíti a hívőt. Átlátunk a posztmodern szitán, nem csupán az összehordott jelképek előjele más, hanem minőségi különbségeket jelenítenek meg. Az árpádsávos zászló égisze alatt a magyarság és Királyságunk minden tagjának felemelése volt a cél. Az EU összeugraszt és elvenne mindent, mi normális (magyar) emberré tesz. Miután Faust eladta lelkét az ördögnek látá, hogy nincs árnyéka. E “műért” felelősek, ha belenéznének a kép közepén lévő tükörbe megrémülnének, hogy nem látnak semmit…

(…)

(alfahir.hu – eredeti cikk)

Rovás Infó elemzés

A fenti pontos látleletet kiegészíthetjük a rovásfelirat elemzésével. Az szintén a balliberális képzelgők tipikus toposza a rovás náci szimbólummá maszkírozásának igénye, ami itt is tetten érhető. A helyzetet súlyosbítja, hogy a rovásfeliratból a “magyar” szó olvasható ki, egyébként Magyar Adorján betűkészletével. Ez is egy duplacsavar – utalva az általa létrehozott “Ősműveltség” univerzumra. Így tehát a horogkereszt mellett díszelgő “magyar” rovásfelirat üzenete, hogy náci a magyar. Természetesen az elmaradhatatlan hungarista szimbólum (nyilaskereszt) és Fradi embléma is kiegészíti ezt a hungarofób jelkép-tájképet.

Itt lehet megérteni, mennyire kártékony volt a Magyarok Világszövetségének és a kimúlófélben lévő Magyarok Szövetségének a ténykedése a rovás félreszabványosításában. Ezek a szervezetek az osztrák-amerikai (rúna-szabvány) magyarországi strómanjait támogatták abban, hogy írásunk neve: kihalt magyar rúna legyen állandó táptalajt adva a rovás nácizásához is. Ezzel egy szintre süllyedtek az ARC plakátkészítőjével.

alt

Horogkereszt és “magyar” rovásfelirat az ARC plakátpályázaton (2014)

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share