Hibás tetoválás – örökre

alt

Nem lehet elégszer elmondani: aki rovást varrat magára, az tanulja meg nemzeti írásunkat és olvassa el a tetoválás tervét!

 

Nyári meleg – kivillanó tetoválások: hűség a hőségben

A balliberális bloggerek nagy öröme, amikor nácifasisztázhatnak egy-egy nemzeti érzelmű ember hazaifias tetoválása láttán, különösen ha még rovásfelirat is díszeleg rajta. Ennél csak az sajnálatosabb, ha ki is nevethetik az embert, mert még a rovásfelirat is hibás. És ebben igazuk is van, hiszen az elvárható minimum az, hogy aki rovást hord magán, az tudja is elolvasni azt!

Portálunk minden esetben ingyenes abc-vel és ingyenes ellenőrzéssel szolgál mindenkinek (rovasinfo@gmail.com), aki arra adja fejét (bőrét), hogy rovást varrjon magának. Az alábbi eset a latin kettősbetű CS ész nélküli átírásának (C-S) sajnos immár örök példája. Legyen ez az intő példa arra is, hogy ne az interneten elsőnek fellelt gagyi rovásábécével rohanjunk el a tetoválószalonba, illetve ha valaki igazi tetoválónak vallja magát, akkor legyen képes ellenőrizni, vagy ellenőriztetni egy-egy rovásfeliratot a tetoválás készítése előtt.

Az alábbi képen tehát az alábbi hibák vannak: a CS betű helyet C+S van. Az Ü-Ű betűpárok alapján felismerhető, hogy a Libisch Győző 1990-es ábécéje szerint készült a rovásfelirat (ahol az Ü-Ű jelek a Forrai féle 1996-os ábécében már fel vannak cserélve, s nem is hasonlítanak egymásra – pedig hangzópár).

alt

BE-C-S-ÜLETEM A HŰSÉG rovásfelirat hibás átírással (CS rovásbetű helyett C+S rovásbetűk)
(Kép forrása)

 

 

(Rovás Infó)

Share