Veszprém megye – rovástáblák

alt
Míg Gyurcsány és párttársai irtanák a rovástáblákat, addig a Jobbik politikusai az EP kampány idején is folyamatosan avatják az új táblákat.

Rovástábla Homokbödögén és Bakonybélben is
Immáron Homokbödögén és Bakonybélben is rovástábla díszíti a települést – alább folytatódik helyi olvasónk beszámolója. A táblákat május 18-án Ferenczi Gábor Veszprém megyei elnök és Kovács Béla EP-képviselő avatta fel. Ezúton is köszönjük neki, hogy a rágalomhadjárat közepette is megtisztelt minket jelenlétével. Innen, a Bakonyból kívánunk neki jobbulást, jó egészséget, mihamarabbi felépülést. Kitartás Béla, veled vagyunk!
bakonybel145201
Bakonybél faragott rovástáblája 
Rendezvényeinket megtisztelte jelenlétével Kovács Dezső is, aki a Jobbik kárpátaljai szervezője, és egyben Kovács Béla beregszászi fogadóirodájának vezetője is.
bakonybel145202
Homokbödögén a tábla állítását egy helyi lakos kezdeményezte. A bakonybéli tábla kihelyezése pedig a május 2-án alakult helyi szervezet tagjának, Szigeti Györgynek a kezdeményezésére valósult meg. A tábla megmunkálását Varga Gábor zirci elnök végezte.
 bakonybel145201
Kultúra- és nemzetépítő munkájukat mindannyiuknak köszönjük ezúton is.
Köszönet illeti a homokbödögei képviselő-testületet is, akik nem gördítettek akadályt a tábla kihelyezése elé, sőt kifejezetten támogatták azt! Minden elismerésem polgármester úré, aki jelenlétével avató ünnepségünket is megtisztelte.
Szebb jövőt!
Zirci Betyár

(Kuruc.info – eredeti cikk)

A táblaállítók levele:

A 2014.05.02-án megalakult Jobbik Magyarországért mozgalom bakonybéli szervezetének kérésére jómagam készítettem az említett táblát. 2014.05.18-án vasárnap 14.30. órakor Bakonybél Zirc felőli végénél a zirci szervezet elnökeként köszöntöttem a rendezvényre érkező Ferenczi Gábor Veszprém megyei elnök urat, valamint Kovács Béla európai parlamenti képviselő urat, és Kovács Dezső beregszászi elnök urat Kárpátaljáról.

Továbbá köszöntöttem minden kedves érdeklődőt, és a tagságból megjelenteket. Konferálásom, és rövid beszédemet követően, Ferenczi Gábor, majd Kovács Béla, és utána Kovács Dezső urak is megosztották gondolatukat a jelenlévőkkel. Beszédeikben szinte egybehangzóan a rovást mint a magyar nemzet egyik kultúrkincsét szakrális jelentőségűnek, gyakorlását, megőrzését, ápolását igen fontos feladatnak ítélték.

Az említett urak miután együtt eltávolították a tábláról a fehér anyaggal, nemzeti szalaggal átkötött leplet, a nemzeti himnusz és a székely himnusz is eléneklésre került. Tagságunk egyik fő céljának tűzte ki, hogy a környező települések bevezető útjainál további rovással ellátott táblákat avasson.

Tisztelettel:
Varga Gábor

 

Kapcsolódó cikkek:

Share