Első rovásos útlevél!

Az első rovásaláírásos jogosítvány büszke tulajdonosa az útlevelében is rótta a nevét.

 

Az építők

Nemzeti írásunk legújabb kori renesznszában gyakran előfordul, hogy egyes rovó “közszereplők” önmaguk bálványozásával vannak elfoglalva. Azonban az igazi munkát sokszor csendben és a névtelenség homályában végzi sok elkötelezett ember. Valóban történelmi jelentőségű lépéseikről néha csak hosszú idő múltán kapunk hírt, ők maguk ma sem keresik a nyilvánosságot, vagy a dicsőséget. Példájuk azonban tiszteletet érdemel és mintaként szolgál mindannyiunk számára.

Kiss András útlevele 

A külföldre utazó magyarok útlevelében lévő aláírás (pontosabban kézjegy) kinézete, írástípusa végképp érdektelen az útlevélellenőrzést végző határőrök számára, különösen ott, ahol nem a latin írásbeliség dívik. A Rovás Alapítvány indította el az “Írd alá neved rovással!” mozgalmat, amelynek első fecskéiről már korábban is beszámolt a Rovás Infó.

Kiss András a Rovás Alapítvány munkatársaival folytatott konzultációk nyomán és legfőképpen több ügyvéd ellentétes értelmű tanácsa ellenére saját maga járta ki a bürokratikus útvesztőket, hogy ma már bárki egyszerűen kérhesse: rovással legyen az aláírása az okmányán!

alt

Kiss András – az első rovásaláírásos útlevél (2014.01.21)

A rovótársadalom nevében köszönjük meg Kiss Andrásnak a kitartást és példamutatást, hiszen e nélkül ma nem lehetne szinte “természetes” a korszerű rovásalkalmazásnak e formája.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share