1% Rovás Alapítvány

1szazalek

A személyi jövedelemadó 1%-ról Ön is rendelkezhet – köszönjük, hogy a Rovás Alapítványt jelöli meg – még egy napja maradt rá. Külön is fel lehet adni a rendelkező borítékot.

Rendelkezés az adó 1 %-áról

  • Az alapítvány neve: Rovás Alapítvány
  • Adószáma:  18842968-1-16
  • A Rovás Alapítvány közhasznú szervezet

Kérjük, hogy a NAV által küldött formanyomtatványt vagy az alábbi – a Rovás Alapítvány nevére előre kitöltött – nyilatkozati nyomtatványt használja.

Letölthető nyilatkozat:

Hogyan rendelkezhet az adó 1 százalékáról?

  • Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1% -áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
  • Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint az adott évre vonatkozó szja adatlap letölthető a NAV oldaláról. Adójának 1 % -áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet. Kérjük írja be alapítványunk adószámát: 18842968-1-16 
  • Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett az adó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést, egészen május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában.

Ez évben is az adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adó egy százalékáról rendelkezhet. A lezárt borítékot a tavalyi évről szóló személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldje meg az adóhivatalnak.

FONTOS! 
A lezárt borítékon tüntesse fel pontosan NEVÉT, állandó CÍMÉT és ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT, hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve ÍRJA ALÁ.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

Share