Rovás aláírás – hírcunami

Holop István alárovott személyi igazolványa és a Rovás Info-n megjelent riport kiemelt híre lett a napnak – főleg Esztergomban.

 Írd alá nevedet rovással!

A Rovás Alapítvány civil mozgalmat kezdeményezett, hogy a hivatali ügyintézésben, igazolványok, jogosítványok, banki aláírási címpéldányok aláírás mezőibe – aki szeretne élni ezzel a lehetőséggel – rovással írja alá nevét!

A Rovás Alapítvány nevéhez fűzödik az a sikeres kezdeményezés is, amely a mai jogi keretek közé helyezte a rovástábla állításokat. Ezzel robbanásszerűen terjedtek a rovástáblák – immár kilépve a hagyományőrzés szűk keretéből. Ezt a hatást szeretné megismételni az “Írd alá neved rovással!” mozgalom is, amelynek első fecskéiről már korábban is beszámolt a Rovás Infó.

Példamutatás

A személyi okmányon való rovás aláírás alkalmazása példaértékű kezdeményezés, többen csatlakoznak. Már elkészült hivatalos okmányokról, illetve tulajdonosaikról készítünk riportsorozatot, bízva abban, hogy még többen kapnak kedvet nemzeti írásunk korszerű használatához. Nemrég beszélgettünk Holop Istvánnal, aki raktárosként dolgozik és él Esztergomban feleségével és kisfiával, s a Rovás Infó-n megjelent riport szinte egy nap alatt bejárta a sajtót.

Figyelemre méltó módon az esztergomi helyi és megyei sajtó járt az élen a riport átvételében és tualjdonképpen tárgyilagosan tudósított a különleges esetről. Akár még azt is mondhatjuk, hogy egy kis lokálpatrióta büszkeség is felfedezhető az írásokban, hogy egy “helyi fiú” a híres kezdeményező.

Ugyanakkor tanulságos átfutni a megjegyzéseket is, ahol a végletekig megosztott magyar társadalom kórképét figyelhetjük meg a gyűlölködő, hungarofób ballibek és a magyar értékek mellett kiálló kommentelők harcában.

A rovástáblák tapasztalataiból kiindulva nem nehéz megjósolni: … itt is az építő hozzáállású és a magyar értékeket tisztelők fognak nyerni. A megélhetési rettegők pedig mehetnek sírni drágabolgárúrhoz 🙂

Sajtóvisszhang:

 

Kapcsolódó cikkek:

Share