Községháza felirat – törölve

A községháza magyar feliraton rugózó románok leszerelésére továbbra is javasoljuk a rovás használatát – díszítőelemként, amíg be nem bizonyítja valaki, hogy olvasható…

Lekerült a Községháza-felirat Kézdialmás és Kézdiszentlélek középületeiről

Kézdialmás és Kézdiszentlélek polgármesterei megelégelték a prefektúra zaklatásait, számtalan átiratát, a Községháza-felirat eltávolítása miatti pereskedést, és inkább levetették mindkét középületről a hatóságok által kifogásolt feliratot – írja a Háromszék. Gidófalva esete kapcsán javasoltunk megoldást.
A Madridban élő Dan Tănasă szolgálatos feljelentő 2010 óta következetesen kérte a kormánymegbízottól a magyar nyelvű Köz­ségháza-felirat eltávolítását. Úgy tűnik, ügyködése ezúttal sikerrel járt, a két felső-háromszéki polgármesteri hivatal nem várta meg a végleges törvényszéki döntést. A székely zászlók egyelőre a helyükön maradtak.
Ezt kikerülendő, javasoltuk Gidófalva esete kapcsán a feliratok átírását székely-magyar rovásra, ugyanis, amíg nincs a nemzeti szabványba (Román szabvány) emelve a rovás, jogilag nem is létezik … 🙂 … és vele készült felirat nem több díszítőmintánál, miáltal okafogyottá válik a kétnyelvűségi mizéria.

kozseghaza0

“Községháza” felirat megoldás: rovásfelirattal (tervjavaslat!)

 

(Brassó Infó – eredeti cikk)

Letölthető rovásfeliratok:

  • Városháza – PDF, JPG
Városháza

Városháza rovásfelirat (PDF)

Városháza rovásfelirat (JPG)

  • Községháza – PDF, JPG
Községháza

Községháza rovásfelirat (PDF)

Községháza rovásfelirat (JPG)

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Share