Hittan, rovásírás, Hitler

Gyurcsány Ferenc a rovástáblák “eltakarítását” emelte programjába, a DK alelnöke pedig a rovást nácizó balliberális kórus szólistája.

Ez a harc lesz a végső

A tábladöntők arcképcsarnokaban kiemelt helyen szerepel a Szanyi Tibor által is csak “zakkant bolsi milliárdos”-nak nevezett Gyurcsány, aki még az országgyűlési választások előtt, egyik közéleti ámokfutásában a rovástáblák eltüntetését emelte ki fő feladataként. Az egykori pártját is devizacsapdába lökő vezér helyettesei sem akarnak lemaradni Fletó mögött és máris kész náci-fasiszta rovás.

Látogatás a poszt-kommunista Jurassic Parkba.

Gyurcsány Ferenc: le a rovástáblákkal! (részlet a Híradóból – 2014.01.23)

(Rovás Infó)

“Botrány, hogy a Jobbiké a parlament kulturális bizottsága”

A szélsőséges párt politikusának a bizottság elnöki székébe ültetése azt üzeni, hogy folytatódik az ifjúság agyának átmosása a fasiszta, náci, antiszemita és rasszista szerzők és eszmék tananyagba emelésével – írta Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

A parlamenti frakciók megállapodása értelmében az oktatással és kultúrával foglalkozó bizottság elnöki tisztsége a Jobbiknak jut. A Demokratikus Koalíció fölháborodottan tiltakozik a cinikus döntés ellen – írta hétfői közleményében Niedermüller Péter, a DK alelnöke.

A bizottsági elnöki tisztség szimbolikus jelentősége, viselőjének informális befolyása igen komoly. A szélsőséges párt politikusának a bizottság elnöki székébe ültetése azt üzeni, hogy folytatódik az ifjúság agyának átmosása a fasiszta, náci, antiszemita és rasszista szerzők és eszmék tananyagba emelésével – véli Niedermüller.

Azt jelenti, hogy újabb lendületet kap az iskolai szegregáció, a hátrányos helyzetűek, romák kiszorítása a minőségi oktatásból. Hogy korszerű ismeretek helyett továbbra is hit- és erkölcstan, rovásírás meg a Hitlerről elismerősen megemlékező történelemtudomány lesz a tananyag – folytatta.

Nem jobb az üzenet a kultúra tekintetében sem. Az Alföldi Róbert ellen hecckampányt folytató pártnak a Fidesz már odalökte az Új Színházat – most az egész színházi élet a martalékává válhat. Bakay Kornél, Pataky Attila és Szaniszló Ferenc kitüntetése után most az egész kulturális élet a szélsőjobb befolyása alá kerül. Az meg viccnek is rossz, hogy a emberi jogok érvényesülését mostantól jobbikos bizottsági elnök ellenőrzi – írta a DK-s politikus.

(Hvg.hu – eredeti cikk)

Cink.hu-nál is kiverte a biztosítékot: “Ezért kell eltakarodniuk a poszt-MSZP-s ellenzéki pártoknak”

(…)

Szóval ez az egész nácizó hisztiroham mégcsak nem is annyira a Fidesz ellen szólt, hanem az MSZP és az LMP ellen, nekik ugyanis, ellentétben a DK-val, van frakciójuk és részt vettek a vonatkozó egyeztetésen. Tehát a Fidesz, az MSZP és az LMP a nácik szálláscsinálói.

A magyar politika akkor fog egészségesebb irányba mozdulni, ha ezek a DK-szerű, rettentően unalmas és lehúzó kultúrharcosok örökre elkotródtak a színről. Ez önmagában persze még semmihez sem lesz elég, de amíg ez az ostoba nácizós hang markánsan jelen van, sokszázezer normálisabb ember fog távolmaradni minden választástól, a baloldalnak meg az életben nem lesz esélye semmire.

(Cink.hu – eredeti cikk)

Na de ki ez a Niedermüller? Szellemi akolja: Galamus csoport…

“Etnográfus, kulturális antropológus. Kutatásai a modern társadalmak változásaira, azok különböző részterületeire, valamint a politikai folyamatok kulturális elemzésére terjednek ki. Cikkei, tanulmányai külföldi és hazai szakfolyóiratokban jelentek meg. Utolsó magyar nyelvű kötete “Sokféle modernitás” címmel jelent meg 2008-ban. Publicisztika írásai az Élet és Irodalomban, valamint a galamus.hu-ban jelentek meg. 2011 novemberében a Demokratikus Koalícióban vállalt alelnöki tisztsége miatt kivált a Galamus-csoportból.”

(Galamus csoport – eredeti cikk)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share