Székely szabadság napja

alt

Folytatja a hagyományt a Rovás Infó. A Székely szabadság napjára is elkészültek a rovás tábla- és felirattervek. (Letölthető feliratok

 

Autonómia saját írással

Székely Nemzeti Tanács felhívásához csatlakozott a Rovás Infó egy évvel ezelőtt, szem előtt tartva a célt: az autonómiához vezető út biztosítását. Ennek egyik módja a székely identitás szinte legismertebb elemének a rovásnak tudatos használata, melynek időszerű formája a tüntetéseken megjelenő szövegek rovásítása.

A székely autonómiatörekvések természetes része a saját kulturális szimbólumok használata, amellyel ki lehet fejezni egy olyan nép önrendelkezési jogára való igényét, amelynek ma is élő, ősi írása van – a székely-magyar rovás. Sajnos vannak erők, akik elvitatják a székelyek jogát az írásuktól és annak megnevezésétől (lásd korábbi cikkünket: székely név kizárása az írásunk nevéből), sőt még holt írássá, illetve rúnaírássá is degradálják. 

Nemzeti ünnepeink és megmozdulásaink hagyományainak megfelelően a Rovás Infó most is biztosítja az alábbi letölthető kész mintákat PDF és JPG állományban, melyek szabadon beilleszthetők minden más grafikába, táblatervbe.

A lista a beérkező kívánságok szerint folyamatosan bővül:

Jelképek harca: ?A?- mint autonómia

altLetölthető az “autonómia” rovásfeliratos papírzászló! Otthon is nyomtatható, egyszerűen összerakható.

  • A4-es méret (félbehajtjuk az A4-es lapot), csak rovásfelirat (PDF) (Tipp: lehet A3-as lapra is nyomtatni!)
  • A4-es méret (félbehajtjuk az A4-es lapot) rovás- és latinbetűs (PDF) (Tipp: lehet A3-as lapra is nyomtatni!)
  • Két A4-es lapra nyomtatható változat (PDF)
  • Nyomdai soksorosításhoz vágójeles változat (fehér betűs: PDF, színes betűs: PDF)

Ugyanis vannak jelképeink: zászlók, címerek. És vannak pillanatok, mikor egy ügy mögé sorakozik fel a nemzet és választ magának jelképet, mely az adott ügyről, a cél eléréséről szól.

Van zászlónk: égszínkék, arany és ezüst. Színek, melyek szabadságot és erőt ugároznak. Van írásunk, a székely-magyar rovás. Egy írásrendszer, mely ősi és nyelvünk elválaszthatatlan része. És lesz autonómiánk is. E szónak első rovásbetűje a zászló, a jelkép.

alt

Autonómiát Székelyföldnek! Legyen jelképünk az “A” rovásbetűt formázó papírzászló!

Várjuk a fényképeket!

A rovásfeliratos táblákról a megmozdulásokon készült fényképeket várjuk a Rovás Infó szerkesztőségébe vagy a Facebook oldalára.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Kapcsolódó letölthető rovásfeliratok, transzparensek:

Share