Szavazás – Rovás olvasnivaló

Igényfelmérés jellegű szavazás történt még az elmúlt évben. Kissé megkésve, de beszámolunk az eredményről.

Olvasói felmérés

Folytattuk a negyedévenkénti szavazás-felmérés sorozatunkat. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy az elmúlt 5 év alatt megjelent változatos rovás olvasnivalók után milyen tartalom iránt érdeklődik az olvasóközönség. Az eredmény szerint szinte mindent szívesen olvasnának rovással.

Sokszínűség

A felmérés iránti érdeklődés az átlagnál alacsonyabbnak mondható (255 szavazat) a szavazások történetében. A szavazatok eloszlása viszonylag egyenletes, ami azt jelenti, hogy egyre több témában van érdeklődés a rovásos tartalmak iránt. A legtöbb szavazatot a regény és novella kategória kapta (32,2%), ahogy az eddigi rovásos könyvek is innen kerültek ki többségében. A sorban következő eredmények viszont jól mutatják a változatos igényeket:- képregény (27,8%), vers és dalszöveg (23,5%) és viccek (11%). Érdekes, hogy rovott szakirodalom iránt is van igény (5,5%), ami arra utal, hogy sokan teljes értékű és funkcionális írásként tekintenek a rovásra.

szavazas_mitolvasnal_rovassal

 

További szavazások

Továbbra is folytatjuk a szakmai és közéleti szavazásokat és a rovással kapcsolatos kérdésekben a tudásfelmérést. Ha olvasóink kíváncsiak valamely kérdésben a vélemények megoszlására, akkor szívesen fogadjuk ötleteiket újabb szavazásokra. A korábbi szavazásaink eredményeit továbbra is kikereshetik a Szavazás oldalon.

(Rovás Infó)

 

Könyvek rovással és a rovással

 

wa_avh_175px

Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet – rováskiadás

szondi tisza gyetvay androsovics czippá

Kapcsolódó cikkek:

Share