Avatási beszámoló – Pusztaszabolcs

A tavasz kezdetével ismét egyre több az ünnepi esemény. Beszámoló Pusztaszabolcs rovástáblájának avatásáról.

Pusztaszabolcson is áll már a rovásírásos helységnévtábla

Nemzetünk több ezer éves dicsőséges múltjának jelképe az ősi rovásírás, a település szívében pedig a magyarság megmaradásának, a nemzeti büszkeségnek és a felemelkedő, nagy és erős Magyarország jövőjének a szimbóluma is egyben a fa táblára rótt Pusztaszabolcs-felirat. A cudar időjárás ellenére méltó avató ünnepséget szervezett a Jobbik helyi szervezete a Szent Imre plébániatemplom kertjében. Baltási Nándor esperes szentelte fel a római katolikus egyház nevében a helységnévtáblát, majd Pintér Tamás, Fejér megye 4. választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje, illetve Murányi Levente, a Jobbik országos alelnöke szólt az egybegyűltekhez.

Az avatási rendezvényt méltóságteljesebbé tette és annak színvonalát emelte, hogy a pusztaszabolcsi Jobbik-alapszervezethez csatlakozott Fejér megyei HVIM tagjai szíveket megdobogtató és a lelkekben tűzet gyújtó katonadalokat énekeltek el, illetve Szabó László Jobbik és vármegye tag elszavalta a fiatalon elhunyt Simon Péter bajtárs egyik költeményét. A pusztaszabolcsiak méltán büszkék arra, hogy lánglelkű vármegyés fiatalok is erősítik a Jobbik sorait, felmutatva ugyanazt a harciasságot és elszántságot, amelyet a kommunista börtönöket megjárt ’56-os hős, Murányi Levente is képvisel.

A táblaavatási ünnepség, melyen a helyi önkormányzat is képviseltette magát, virágok, és nemzeti színű szalagok elhelyezésével, valamint a Székely Himnusz eléneklésével ért véget. Ezt követően egy jó hangulatú lakossági fórumot tartott Pintér Tamás képviselőjelölt és Murányi Levente alelnök a művelődési házban, mely során Pusztaszabolcs életét is súlyosan érintő kérdésekre adták meg a Jobbik programja által felvázolt válaszokat.

A rendezők minden megjelent pusztaszabolcsinak és környékbelinek ez úton szeretnék megköszönni a részvételét.

2014-03-15_pusztaszabolcs_rovas-01_0

 (dunaujvaros.jobbik.hu – eredeti cikk , fejermegye.jobbik.hu – eredeti cikk)

Mai napi programajánló:

Március 19. 16.00?17.30 – ELTE

Tóth Endre főosztályvezető, Magyar Nemzeti Múzeum, egyetemi docens PPKE, az MTA doktora

A hun-magyar rokonság historiográfiája

Kapcsolódó cikkek:

Share