Láthatatlan rovás üzenet

alt

A rovás- és rovástábla-ellenes kirohanásokra adott válasz néha az igazság kimondásán túl is fontos szereppel bír.

 

Nem véletlen…?

Bár könnyebb lenne a “közös nyelv” birtokában összefogva küzdeni a közös célért, a mai magyar nemzet ezt a képességét többnyire elvesztette. Mégis reményre ad okot, hogy a véletlenszerűnek tűnő gesztusok, s némi kiállás – akár ismeretlen szerző által kimondott – igazságok mellett segíthet újjáépíteni a szétszakadt közösségi hálózatot. Talán…

(Rovás Infó)

Hölgyeim és Uraim, záróra…

FTP-én kapcsolódva Total Commanderrel ?A mi Pilvaxunk? tárhelyéhez, elegendő megnyomni az F8 gombot és majd? öt év anyaga, munkája, minden szépsége és kínja semmivé változtatható. Az F8-cal törölni lehet, egy kattintás, örökre vége. Már többször ott volt az ujjam a gombon, egy apró mozdulat hiányzott csak.

alt

Vannak láthatatlan üzenetek. Tegnap hitvesem az egyik keresőmotoron kutatott, teljesen véletlenül meglátta a rovas.info rovásírással foglalkozó oldalon, a települések rovásírásos névtáblái kapcsán írott szösszenetemet. Megtekintve azt, abban a pillanatban megvilágosodott bennem, hogy mégsem értelmetlen, pusztába kiáltott szó, mindaz ami itt elhangzik. Maradunk hát?

alt

Bár rosszkedvünk tele nem foszlott semmivé, de talán mégsem kell lerombolni mindent ami kedves: hitet, családot, barátságokat, kultúrát, Pilvaxot, Íjásznaplót. Bár odakinn reménytelenül eső mossa a világot, kertünkben a krókuszok kidugták fejüket, viráguk szirmai fázósan becsukódnak, ám így is azt üzenik, hogy ajtónkon kopogtat a tavasz. Lesz Hamvazószerda, Nagyböjt, de lesz húsvéti katarzis, feltámadás; magyarok vagyunk, élünk, ha meghalunk is feltámadunk! Maradunk hát?

Ezúton is köszönöm a Rovás.info oldal ismeretlen szerkesztőjének, hogy segített túlélni! Hiszen annyi mindent kéne még elmondanom, s ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom? Maradunk hát?

 

(A mi Pilvaxunk – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share