Székely SzDSz és a rovás

alt

Az SZDSZ-szellemiség székelyföldi bértollnokai is csatlakoztak a náci-rovás kórusba. Közeleg a választás, sokasodnak a megrendelések a megélhetési rettegésre…

 

Nomen est omen

Mondhatnánk a mára kiválasztott, a Szék-helyek-ben megjelent írás szerzőjének kapcsán. Domina 🙂 Kristóf, a pártpolitikai kérdésekkel deklaráltan nem foglalkozó Athene Institute igazgatója véletlenül tömény pártpolitikai fröcsögést tett le a megbízók asztalára. Van ott minden bekezdésben Jobbik-ozás, szélsőséges-ezés, gyűlöletbeszéd, etc., de első ránézésre jól látszik a mindent átható frusztráció amiatt, hogy a gengszter-váltás 25 évéből (és közéleti szereplőiből) napról-napra több embernek lesz elege. Nem kicsit…

No, de ismét felmerül a kérdés, hogy a még mindig viszonylag csekély jelentőséggel bíró rovásműveltség hogyan is nem kerül ki a bal-liberális megélhetési rettegés elsődleges jelképtárából? Miért a világnézetileg amúgy rendkívül változatos társadalmi háttérrel rendelkező egységes rovás helynévtáblák szúrják az antifák dioptriás szemeit?

Lehet, hogy valamit jól csinálunk, mi táblaállítók… 🙂

(Rovás Info)

 

Demokratikus szelep, mi a Jobbik szerepe?

2004 óta Magyarországnak nincs stratégiája, nincs jövőképe, így politikai értelemben vett vezetése sincs. Két szűk hatalmi klikk gyilkolja egymást, egyre terebélyesedő korrupció és állami diszfunkcionalitás mellett. Természetesen a balsors is közbejátszott: 2004-et követően a magyaroknak a Kánaán helyett a 2008-as világgazdasági válság ?jutott? Európából.

Mindezzel együtt ugyanakkor tény: Magyarországon recsegve-ropogva, de meghonosodtak a demokrácia keretei. Csak éppen a rendszerváltó elit érthetően egyoldalú elképzeléseivel szemben annak árnyoldalaival együtt. Az élet persze nehéz, de azért lassan jó volna az álvitákat (?mindent tiltsunk be!?) félretéve megérteni: a szólás szabadsága a gyűlöletbeszéd (jogi) szabadsága is. Az életforma-pluralizmusba az ősmagyarság, a sámán- vagy hun-hit, a rovásírás is beletartozik. Igen: a gondolat szabadsága kiterjed a náci gondolatokra is.

A Jobbik elnevezésű politikai kft. pedig a fenti piacot találta meg magának. A három fő piaci szegmens mindegyike számára ?termelt? (miközben rendre problémái akadtak azzal, hogy a szegmensek rendre kannibalizálták egymás eladási eredményeit).

Az első fő csoportnak ?végre hatékony megoldások? mellett a legfontosabbat adta el: az ellenségképet (ők a cigány magyarok, meg időnként a zsidó magyarok, de ez utóbbi rendre többet visz, mint hoz). A második – identitáskereső – csoportnak megmondták, kik vagyunk (fehér magyarok, akik nem cigányok és nem zsidók), és hova tartunk (vissza a régi szép időkbe; Erdély, a Felvidék és a többi visszafoglalása után, újra nagy, sikeres ország leszünk, stb). Az Attila-hívők meg megkapták a rovásírásos táblákat, a náci-vonzalmúak pedig a gárdát.

(Szék-helyek – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share