Rovás helyett héber táblát?

alt

Az alábbi cikket Patrubány-féle MVSZ-es kazár-kolhoznak ajánljuk. Ideális partnerek lennének a Mandinder számára… 🙂

  

Ha már zsidóznak…

A nevében magyar világszövetség teljes mellszélességgel kiáll egy magyarul nem tudó amerikai szabványmutyista és a Bécsi Egyetem finnugrisztika doktoranduszának rovásellenes szabványjavaslata mellett, szembemenve a hazai tudományos élet állásfoglalásával is. S megértük azt a szánalmas viccet, hogy boldogan jelentik be a Magyar Kultúra Napján, hogy nemzeti írásunk nemzetközi szabványneve Old Hungarian – Hungarian Runic, azaz Kihalt magyar – magyar rúna.

Az MSzMP-s börtönőrtől kezdve, műmagyar szélhámosokon át sokadrangú politikai kalandorokig terjedő társaság kazározásba burkolt és nyílt zsidózással igyekszik érvelni, de ha már csak ennyire futja nekik, akkor találtunk számukra megfelelő játszótársakat a homokozóba… 

(Rovás Infó)

Kitaláltam egy sokkal jobb emlékművet a német megszállásnak (mandiner.hu)

Magyarország német megszállásának emlékművei helységnévtáblák legyenek minden olyan falu és város határában, ahol az összes zsidót megölték. Héber betűkkel.

?De előtte nem így volt ám. Elég csak bóklászni a magyar vidék kisebb-nagyobb települései közt és megkeresni a temetők elhagyatott részeit, a sírköveket, melyeken 1944-ben véget ért az időszámítás. A Magyarország lakosságának 5%-át adó zsidóság szanaszét élt az országban, Munkácstól Hercegszántóig, Mezőberénytől Sopronig. Arra, hogy ezeken a helyeken zsidók éltek, már csak a legöregebbek emlékeznek, vagy ők se, ha ők meghalnak, az egész absztrakt régmúlt lesz, még neutronbomba se kellett hozzá.

Itt jönne képbe az emlékmű, ha már minden áron emlékművet kell állítani. Ne a Szabadság téren legyen Budapesten. Ez nem egy ilyen budapesti dolog – sőt! ?, ebben a buliban mindenki benne volt, Eichmann kis csapatának egy ország segített. Sokan csináltuk, emlékműből is legyen jó sok.

Mostanában nagy divatja van elenyészően kevés ember által ismert betűkkel írt helységnévtáblákat tűzni Magyarország településeinek határaira. Ahol egy ilyen elfér, elfér kettő is. Magyarország német megszállásának emlékművei helységnévtáblák legyenek minden olyan falu és város határában, ahol az összes zsidót megölték. Héber betűkkel. Persze, a magyarországi zsidók nem héberül, hanem jiddisül és magyarul beszéltek és írtak, de egy emlékmű lehet ennyire absztrakt. A legtöbb ember úgy se tudná elolvasni, ahogy a rovástáblákat sem.?

(Mandiner.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share