Trianon-ozás rovás fűszerrel

alt

Úgy tűnik, az Index-en belül nincs szerkesztőségi álláspont a rovásról. Van értelmes cikkük is róla, de ballib bulvár szintre is le tudnak süllyedni.

 

Nácizástól a pápai köszönetig

Ezt a széles spektrumot volt képes bejárni az Index.hu az elmúlt néhány évben (Nyilas kenyér, Köszönjük Index.hu) ha a székely-magyar rovásról volt szó a portálon. Ez nem csak a vélemények sokszínűségét jelzi, hanem a liberális hírportálnál dolgozó újságírók színvonalának különbözőségét is. Megtalálható közöttük a múltból idekövesedett szélsőballer, magamutogató hungarofób, de szakmai alapon, önálló tényfeltárásra képes valódi újságíró is.

A legutóbbi cikküket sajnos az hungarofób-baller kategóriába tartozó Földes András jegyzi, akinek a rováson való fanyalgására már volt példa. Őt nem Trianon zavarja, hanem annak emlékezete… no meg a rovás.

(Rovás Infó)

Miért ilyen nevetségesek a Trianon-emlékművek? (Index.hu.)

Semmilyen apropója nincs a trianonozásnak, hacsak a mindennapi közéleti iszapbirkózásunk nem az, mindenesetre épp kering az interneten egy fotósorozat Tiranon-emlékművekről, amit egyszerű google-özéssel szedett össze az internetező, majd a képeket posztolta. Én is rákerestem a két szóra, trianon+emlékmű, és nincs trükk, az eredmény tényleg ez: Szűzanyák térdepelnek garázsbejárós térkövön, Nagy-Magyarország alakú kőtömbök, vésett Nagy-Magyarországok benne Csonka-Magyarországokkal, korona, rovásírás, kopjafa, turul. Az országot elözönlő emlékművek közül a jobbak csak simán naivak, mint valami gyerekrajz, a többség viszont inkább átgondolatlan, bántóan képzavaros, és egyszerű, mint a bot.

Eleinte vicces ez az együgyűség, a görgetés vége felé viszont már olyan az összkép, mintha ezt a vizuális nyomort az országrészek elcsatolása mellett rótták volna ki a magyarokra, plusz büntetésként. Nyilván ezen a ponton kezd anyázásba, és kommentírásba a Kedves Olvasók 60 százaléka, hogy minek gúnyolódni a tragédián, úgyhogy amíg még nem sűrű a köd, gyorsan nyomatékosítom: szó sincs Trianonról. Sőt, az az érthetetlen, hogy a felháborodás nem sújtotta még magukat az alkotókat, akiknek csak elcsépelt, kimódolt és patetikus dolgok jutottak az eszükbe a fájdalmas ügyről.

(Index.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share