Székely Hadosztály megemlékezés

alt

Korszerű rovásos felirat a Székely Hadosztályra történő megemlékezésen Nyíregyházán.

 

Székely Hadosztály – megemlékezés Nyíregyházán

Advent első vasárnapja alkalmából állított kettős keresztet a nyíregyházi Jobbik december 1-jén 15:00 órától. Majd 17:00 órától a Székely Hadosztály megalakulására és tevékenységére emlékeztek a Hősök terén. A rendezvény házigazdája Kovács Zoltán és Csibi Barna volt, díszőrséget állt a Nemzeti Őrsereg és az Új Magyar Gárda Mozgalom.

Korabeli toborzó szórólapok kerültek kiosztásra az érdeklődő közönségnek, majd Kárpáti Piroska “Üzenet Erdélyből” című versét, amelyért a költőnőt Aradon 1920-ban kivégezték, Kovács Eszter, József Attila “Nem, nem, soha!” című versét pedig Lengyel Attila szavalta el. A rendezvényen fölszólalt még Földi István, a Székely Hadosztály Hagyományőrző Egyesület elnöke és Gyüre Csaba, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szabolcsi képviselője is. A megemlékezés záróakkordjaként kegyeleti koszorúk kerültek elhelyezésre az I. világháborús hősi emlékmű talapzatánál.

A rendezvénnyel egyidőben Nagyváradon Csiby Károly tartott előadást a Székely Hadosztály megalakulsásról és tevékenységéről.

alt

alt

Rovásfeliratos ruházat – alkalomhoz illő öltözet.

alt

Cél az önálló székely állam – rovásfeliratos molinó

(ruszinkárpátalja.blogspot – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share