Rovás – Eger – Vízilabda

alt

Már egy évnél régebbi a hír, mégis aktuális. Újabb követendő példa a rovás használatára a sportéletben, Eger városából.

Nemzeri sport és nemzeti írás

A Rovás Infó Sport rovata rendszeresen beszámol az “ép testben ép lélek” eszmeiségét követő példákról a Kárpát-medencei sportéletből. Bízunk benne, hogy Eger után minél több helyszínen jelenik meg a székely-magyar rovás a lelátókon is.

(Rovás Infó)

Köszönjük a szurkolók támogatását
Eger rovásfelirat a szurkolói molinón
Az Egri Vízilabda Klub sikeres bajnoki évet zárt az elmúlt napokban. A ZF-Eger női csapatának történelmi bajnoki győzelme méltó befejezés volt. Az egri szurkolók, az öt meccses párharcban Egerben és a Szőnyi úton is fantasztikus környezetet teremtettek. Az ötödik meccs hazai sikere, a városházi ünneplés, majd az éjszakába nyúló ünneplés emlékezetes marad minden egri szimpatizánsnak. A Békafüttyben majd  a Kisvízben önfeledt boldogság jelezte, hogy jó helyre került a bajnoki arany.

altPár hete a férfi csapat három meccses fináléja  alkalmával soha ennyi egri nem mozdult meg kedvenceiért. A Komjádi-uszodában a fél lelátót az egri szurkolók töltötték meg. A bajnoki ezüst is a Dobó térre csalogatta a szurkolókat, így a városháza erkélyén megjelent játékosok érezhették a szeretetet és az elismerést. .

Az Egri Vízilabda Klub vezetése nevében ezúton is szeretném megköszönni a támogatást, amely nélkül nem lehettünk volna ennyire sikeresek. Az egész országban irigylik a ZF-Egert, ahol nemzetközi szinten is példaértékű hangulatot teremtenek a szurkolók.  Amelyik klub ilyen erős szurkolói háttérrel rendelkezik, nagyon büszke lehet.

altAz Ultras Eger szurkolói csoport kiemelkedő részt vállalt a szervezésben, buzdításban. Örömteli, hogy a 2011-2012-es bajnokságban Szurkolói Klub is alakult, amelynek nemcsak Egerben élők, hanem az egész országból vannak tagjai. Tavasszal megújult honlapunk, valamint az Egri Vízilabda Klub  Facebook  oldalához is egyre többen csatlakoznak. Ezek mind-mind  komoly értéket jelentenek, és erősítik a közösségünket.

Újabb és újabb hívek csatlakoznak az egri vízilabdázásért szurkolók táborába. A sikeres toborzó eseményünknek köszönhetően növekedett a pólós gyerekek száma is. Itt aztán nem mondhatja senki, hogy nincs hová fejlődni. Olimpiai bajnokok játszanak a felnőtt férfi csapatainkban. Büszkék lehetünk, hogy a női vonalon is lesznek olimpikonjaink Londonban. Magyarország egyik legeredményesebb olimpiai sportágában érnek el sikereket az egriek. A példaképek kellenek a fiataloknak.

Eger országos szinten kiemelkedő bázisa a vízilabdázásnak. Ezt is jelzik az utánpótlás szinten elért sikerek, mint a. A Komjádi Kupa 2011-es megnyerése, a korábban triplázó ificsapat, vagy napjainkban az ezüstérmes serdülő és gyermekcsapat.

altÖröm végig nézni a lelátón a telt házas hazai találkozókon. Az egri játékosok egytől-egyig kedvencnek számítanak. A közeg befogadó, akik újként érkeznek, gyorsabban be tudnak illeszkedni, kedvencekké válnak, szívesen játszanak az egri sikerekért. A szakvezetők munkáját is példamutatóan segítik a szurkolók. Maximális bizalommal segítik edzőinket, kiállnak mellettük a nehezebb pillanatokban is.  Köszönjük, hogy velünk tartanak az egri pólós sikereiért.

Az elmúlt héten kihirdettük a 2012/2013-as keretet. Ha szerényebb anyagi körülmények között is munkálkodunk, igyekeztünk az értékeink megtartására. Jó csapat lesz Egerben. A fiatalok további kiugró fejlődését reméljük az elkövetkező esztendőtől. Minimális cél a bajnoki és Magyar Kupa dobogó, valamint a jobb nemzetközi szereplés. Igyekszünk azért dolgozni, hogy szurkolóink, minél több jó csapatot lássanak a Bitskey-uszodában.

A csapatok, a szakvezetés és a klubvezetés nevében köszönjük a szurkolást.  Hajrá Eger!

Bárány Attila,  az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke

(Eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share