Rovás a Marson II

alt

Szkitearit. Ez a kő a Földön akkor keletkezik, ha rovásírás van mélyen a felszín alatt. Aki nem hiszi, járjon utána!

 

Rovás Infó szakmai összefoglalója

Fejet hajtunk a tudományos(nak látszó) tények ilyen mesteri tálalása előtt. A cikkben említett “szkitearit” szó a szkíta+(meteo)rit összetételének látszik, nagy jövőt jósolunk még ennek. Aki tudja, hol van Dél-Baranyában a képen közölt piramis, azok közt kisorsolunk néhány etióp rovásemléket. Ellenben, ha valódi marsi rovásemlékeket akar látni, akkor inkább nézegessen MARSI-gli féle rovásábécét.  Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

Rovásírásba rendeződött mikrobákat talált a Mars talajában a Curiosíty (Q – Központi Újság)

Nagy valószínűséggel rovásírásba rendeződött mikrobákat rejt a Mars talaja a Curiosity által vett minták elemzése alapján – jelentették be amerikai kutatók a Science című tudományos folyóirat legfrissebb számában. A New York állambeli Rensselear Polytechnic Institute nevű felsőoktatási intézmény Marie Gedeshin vezette kutatócsoportja szerint a megtalált mikrobák 9%-a a rovásírásos ABC négy betűjét formálták. További nagy mennyiségben lehetnek jelen a marsi talajban, amelyben említésre méltó mennyiségben szén-dioxidot, oxigént és tarsolylemez-maradványokat is azonosított a vörös bolygón szolgálatot teljesítő rover. A négy betű a jól ismert isten, ember, űr (vagy üstökös), és atya szimbólumokat jelző alakzatok.

alt

Rovásírás betűket formázó mikrobák egy marsi kőzetben

Marie Gedeshin szerint a felfedezés nem csak tudományos szempontból fontos. ?Most már tudjuk, hogy honnan származik az emberiség legrégebbi írásos múltja. Talán a jövőben arra is választ kapunk, hogy az élet kialakulásában milyen szerepük lehetett a marsi mikrobáknak. Amikor embert küldünk oda, érdemes ennek az ősi kultúrának a leszármazottait kiképezni erre a feladatra? – fogalmazott.

A marsi egyenlítő közelében, a Gale-kráterben tavaly landolt Curiosity egy különleges berendezés, a SAM (Sample Analysis at Mars) segítségével 1848 Celsius-fokra hevítette a vörös bolygó talajából gyűjtött mintát, amelynek elemzése egy olyan mikroorgaizmus jelenlétét is kimutatta, amelynek DNS lánca eddig ismeretlen kapcsolódásokat is tartalmazott.

?A Marsnak van egyfajta globális rétege, egy olyan réteg, amely a felszíni talajból áll, és a gyakori porviharoknak köszönhetően kavarog, majd szétoszlik? – magyarázta Gedeshin. Egy adag ebből az anyagból olyan, mint egy mikroszkopikus marskőzet-gyűjtemény. A mikroba-mintázatokat ennek a nagyon finom több méter vastag porréteg alatt elhelyezkedő 2,7 milliárd éves kőzetben találták meg. ?Ha az ember a sok szemcse alá tekint, vélhetően pontos képet kap erről a jellegzetes mikrobafajról. Ha ezt vizsgáljuk, nem csak az egész bolygóról, de talán a múltunkról is tudunk meg valamit? – tette hozzá.

A rovásírás jelenlétére egy, a Curiosity által szolgáltatott másik forrásból, mégpedig a rover által begyűjtött első ősi kőből is következtet egy másik tudóscsoport. Tanulmányuk szintén a Science hasábjain jelent meg, és arról árulkodik, hogy a kő különbözött minden korábban ismert marsi kőtől.

A piramis alakú vulkanikus kőzet – amely a St. Stephen nevet kapta – úgynevezett szkitearit. Ez a kő a Földön akkor keletkezik, ha rovásírás van mélyen a felszín alatt.

alt

Szkitearit lelőhely Dél-Baranyában. Jelenleg kanadai tulajdonban.

Az Oregoni Állami Egyetem kutatói szerint a kő bár nem sziklaszilárd jele a rovásírásos mikrobák jelenlétének a Mars felszíne alatt, mindenképp fontos információkkal szolgál arról, hogy a magyarok – és ezzel az emberiség – eredete nem csak a Föld bolygóra korlátozódik. ?Talán a Marson talált rovásírás már elegendő bizonyíték az eddigi kétkedőknek is, hogy ez a (t.i. szkíta/hun/magor – a szerk.) nép hozta más bolygóról a tudatos életet a Földre? – vélekedtek.

(Q – Központi Újság – eredeti cikk)

  

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Share