Eltüntetett rovásos emlékmű

alt

Sajnos a rovásos Trianon emlékmű avatásból csak a hűlt hely maradt. Nemcsak országot, de emlékművet is lopnak. Frissítve!

 

Délvidék (Szerbia) – 2013

Felháborító eset történt ma délután (2013.12.08). A Magyar Remény Mozgalom (MRM) a mai napon szerette volna felavatni Délvidék első Trianon-emlékművét, amely felemelő eseményre magam is meghívást kaptam. Ma reggel azonban Ada község magát magyarnak valló, de a Demokrata Párt színeiben, tehát szerb zsoldban politizáló polgármestere, Bilicki Zoltán utasítására a képen látható emlékművet elszállították.

alt

Délvidék első Trianon emlékműve – Mária országa rovásfelirattal a tetején

A Jobbik természetesen nem fogja szó nélkül hagyni az esetet, mindenben segítjük szervezőket, akik az ellopott oszlopot pótolni fogják, és az avatást méltó körülmények között ismét meg fogják tartani. A Jobbik nevében felajánlottam, hogy az emlékmű pótlásának költségeit pártunk magára fogja vállalni.

Köszönet és elismerés illeti Rusai Józsefet, az MRM adai vezetőjét és mindazon bajtársait, akik szembeszállnak a hatósági önkénnyel, megalkuvást és meghátrálást nem tűrve kitartanak céljaik mellett!

(Szávay István – eredeti bejegyzés)

 alt

A rovásfelirat készítésekor (teljes album itt nézegethető)

2013 Meghiúsult a Trianon-emlékmű avatása Adán

 

Kapcsolódó cikkek:

Share