Autonómia provokáció

alt

Bizonyos humoristák veszik a bátorságot, hogy bármikor és bármit kigúnyolhatnak – ami magyar vagy székely. A rovás – amúgy hibás – használata megint csak politikai eszköz lett.

 

Önrendelkezés a kultúrában is

A székely autonómiatörekvések természetes része a saját kulturális szimbólumok használata, amellyel ki lehet fejezni egy olyan nép önrendelkezési jogára való igényét, amelynek ma is élő, ősi írása van – a székely-magyar rovás. A Rovás Infó a kezdetektől fogva támogatja a rovás használatát az önrendelkezésért vívott harcban, s talán ennek is köszönhetően nemzeti írásunk állandó látványeleme lett az autonómia-támogató megmozdulásoknak.

A székely autonómiaküzdelmeken gúnyolódik egy RMDSZ-es

És az általa alapított társulat. A módszer már ismerős az itthoni bal-liberális berkekből: tegyünk nevetségessé mindent, ami nemzeti érték vagy a magyarság valamely küzdelmének része, elérve azt, hogy amikor az átlagember a kapott agymosás után találkozik ezekkel a jelképekkel vagy ügyekkel, eszébe jussanak vagy a tudatalattijában működésbe lépjenek a jól megtervezett, aljas “poénok”, és emelkedett hangulat, elszántság, szabadságvágy és más nemes érzemények helyett a félnótások ostoba röhögése vegyen erőt rajta. Például a székelyek következő autonómiatüntetése előtt… és az azon való részvétel helyett.

Rovás analfabétizmus

A székelygyűlölő társulat plakátján természetesen megjelenik a rovás is – hadd legyen még egy jelkép kigúnyolva. Nem meglepő, hogy felirat persze hibás, aminek több oka is lehet. Az egyik a dilettantizmus, hiszen hatalomhoz dörgölőzők több évtizede kontraszelektáltak, ami magával hozza degenerációt. De az is lehet, hogy a hibás rovás is egy alantas üzenet: “lám, mi székelyek sem tudjuk saját írásunkkal leírni népünk nevét”.

alt

A Gruppen-hecc plakátján a székelyek helyett S-Zékelyek van róva – lehet, nem véletlenül…

 (Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share