Tiszán innen – Dunán túl

alt

Nemzeti rendezvényeken egyre többször látni rovásfeliratokat. Az utóbbi időben már hibák nélkül, szép kidolgozásban is.

 

Tehetségkutató – rovással is

Kárpát-medencei ifjúsági tehetségkutató versenyt rendeztek a hónap elején. A határokon túlra is átnyúló megmérettetésen népdal, néptánc, népzene, illetve népmese kategóriában mutathatták be tehetségüket a fiatalok.

A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület és Miskolc Polgármesteri Hivatala által szervezett Kárpát-medencei ifjúsági tehetségkutató verseny döntőjét a Művészetek Házában tartották meg, a szervezők célja volt, hogy a felnövekvő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népköltészet és népzene csodálatos világát, kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett.

A verseny több helyszínen zajló fordulóit áprilisban és májusban tartották meg, ezekből tájegységenként (1. Miskolc – Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2. Érpatak – érintett megyék: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, 3. Tatabánya – érintett megyék: Komárom, Esztergom, Veszprém, 4. Dunaújváros – érintett megyék: Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, 5. Déva – Erdély, 6. Rozsnyó – Felvidék, 7. Stuttgart – Kárpát-medencén kívül, Németország) és kategóriánként egy-egy versenyző juthattak tovább a döntőbe.

alt“Dunán innen, tiszán túl” – szép és helyes felirat, ahol még az írásjelek is illeszkednek a rováshoz

Beszámoló és eredmények

A tehetségkutató eredményeit, részeredményeit, valamint az eredeti felhívásokat és a szervezők adatait megtalálhatják a szervező Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület honlapján.

(Magyar közösségek – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share