Fodor Gabriella és a rovás

alt

Ha liberalizmus, akkor magyar értékek gyalázása. A volt Fidesz-SzDSz-es politikus szerint a rovástáblák is az országromlást jelképezik. Riport a szélsőbalos Népszavában.

 

Liberálisok 3.0

? Fidesz alapító, majd az SzDSz-be igazoló – mára WTF-kategóriás – liberális szereplő, Fodor Gábor újra próbálkozik a magyar politikai szemétdombon. Így a két másik szabad(os)elvű pártocska mellé most újabb csipet-csapat kerül vezetésével, Liberálisok néven.

A szélsőbalos bulvárlapban megjelent riportban Fodor egyébként helyesen állapítja meg, hogy “Ma nem jó itt élni: rosszkedvű, ellenségeskedő hely lett Magyarország, ráadásul gazdaságilag hanyatlik, társadalmilag széttöredezett.” Csak ott téved, hogy ezt kizárólag korábbi elvtársaira fogja … holott az ő és az egész “gengszterváltó” nemzedék bűne a folyamarosan tönkretett ország.

S, hogy kutyából nem lesz szalonna, mi sem bizonyítja jobban, hogy a nemi identitásában kihívásokkal küzdő liberális nekimegy a rovásnak is.

A kormányváltás eszköz, nem cél (Népszava – részlet)

alt

– Éppen ez a lényeg: ne értelmetlen, kurucos szabadságharcot folytassunk azért, hogy a miniszterelnök kiskakasnak érezhesse magát a szemétdombon! Megvásárolta a kormány a Mol egy részét a pénzünkön – olcsóbb lett a benzin? Elkobozták a magánnyugdíjba fektetett pénzünket – jobb lett a nyugdíjasoknak? A náci Németországhoz hasonlította a miniszterelnök a jelenlegi Németországot – csökkent ettől a munkanélküliség? Ne az unión kívül keressük a boldogulást, hanem azon belül próbáljunk ügyek mentén szövetségeseket találni. Még mindig sokan gondolják azt, hogy Magyarország nem elég felnőtt, még nem érett meg a demokráciára, de ez nem igaz. A magyar társadalom felnőtt, ha úgy is kezelik. Ha viszont alattvalóként kezelik, úgy is fog viselkedni.

Mit látunk most? A Fidesz kiadja a parancsot, és mindenki vigyázzba áll. Eközben a trafikkormány újbeszéllel próbálja folyamatosan szépíteni a valóságot és olyanokat mond, ami nem igaz. Az a dolgunk, hogy ezen változtassunk. A demokratikus hatalomgyakorlásnak olyan mintáját kell felmutatni, ami az egész társadalomban gyökeret ver és bebizonyítja, hogy a társadalom akkor sikeres, ha együttműködünk. Ha nem harcolnak egymással különböző részei, ha nem hazaárulóként tekintünk a másik oldalra. Idáig el kell jutnunk. Ehhez a változáshoz csak eszköz a kormányváltás, nem pedig cél, de e nélkül nem megy. Ha jövőre nem lesz kormányváltás, akkor a lecsúszás folytatódik.

A rendszerváltás első évtizedében sikeres, az élmezőnyt is vezető országból így lesz sereghajtó – rovásírásos helységnévtáblákkal, nemzeti párválasztóval, Wass Alberttel és Nyírő Józseffel, a homoszexuálisok arányával a Nemzetiben és az Alaptörvény asztalával. Mindig azt gondoljuk, hogy ennél már nincs lejjebb, de van. Ahhoz, hogy a kormányváltás bekövetkezzen, szükség lesz ellenzéki együttműködésre. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy megszülessenek a bölcs felismerések. Ezek egyelőre csak csírájában látszanak az ellenzéki oldalon, de még időben vagyunk.

(Népszava – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share