Digitális rovás selejt 1

alt

Népszerű rovatunk, a “Digitális rováslelet” a jó példákat mutatja be. Sajnos nem csak ilyenek léteznek. Az igényességet fejlesztendő, megmutatjuk az ellenpéldákat is.

 

Digi-rovás – ilyen is, olyan is

Egyre izgalmasabbá válik a digitális rovásleletek utáni vadászat, melynek trófeáiról a Rovás Infó kedvelt rovata rendszeresen beszámol. Tanulságos látni, hogy sokszor elrejtve ugyan, de már évtizedekkel ezelőttről is találhatunk – néha csak jelkép értékű – digitális rováshasználatot.

Az elmúlt néhány évben örvendetesen megszaporodtak a rovásos tartalmak, így már – hála istennek – egyre kevésbé számít szenzációnak, ha rovást is alkalmaznak a filmekben, képeken, játékokban. Ezzel együtt magasabbra emelkedett az igény, a felhasználói elvárás is. Pár éve még annak is örvendhettek a rovók, hogy – még ha hibásan is, de – néhány rovásjel feltűnt a képernyőn, azonban ma egy tartalomkészítő sem úszhatja meg presztízsveszteség nélkül, ha hozzáértés nélkül valami “rovásféleséget” odabiggyeszt valahova.

Index.hu – változó színvonal

A fősodorba tartozó hírportál 2 éve még néha lenézően, ellenségesen adott hírt nemzeti írásunkkal kapcsolatban, majd megjelentek benne viszonylag tárgyilagos, színvonalas írások, sőt olyan is volt, ami kifejezetten megköszöntünk. A mostani próbálkozás azonban sajnos visszaesést jelent – nem hozzáállás tekintetben, hanem inkább minőségben. Amit a Szarvas rovatban összehozott az alkotó, az rovásnak nem rovás, latinbetűs imitációhoz pedig bőven lett volna szebb és jobb megoldás is, ha egy kicsit is tanulmányozza a rovást a kép készítője.

alt

 Ezúttal latin betűt imitáltak rovásjelekkel, ahol még Kerényi Imre is része az ábrának

 

Kapcsolódó cikkek:

Share