NOL – újra rovás szitok

alt

Kiborult egy balos bértollnok. A Népszabadság hasábjain pontokba szedve gyalázkodik minden ellen. Természetesen a rovást sem hagyhatja ki…

 

Küszöbértéken felül a rovás

Állandósult a balliberális megmondóemberek szitkozódó szókincsében a rovás, rovásírás. Amikor a magyar értékek ellen kikelnek, szinte már kihagyhatatlan elemként megjelenik nemzeti írásunk is – ha van köze az aktuális témához, ha nincs. Mindez csak 1-2 éve figyelhető meg és azt jelzi, hogy a rovásműveltség végérvényesen megerősödött és olyan mértékben a közbeszéd, közgondolkodás részévé vált, hogy talán már a kötelezően gyalázandó nemzeti értékek között oktatják az ideológiai firkászképzőkben.

A rovótársadalomnak most csak az a dolga, hogy rendszeresen gondoskodjon arról, hogy minél több okuk legyen a Nol.hu cikket jegyző Szigeti-féléknek a rovásműveltség terjedésén való megélhetési sopánkodásra 🙂

A szabadság bonyodalmai (Nol.hu részlet)

3

Legutóbbi, Fölfogni ésszel, békével című írásom mintha kiverte volna a biztosítékot. Arról akart szólni, mennyire kockázatos, hogy a szlovákiai magyar politikai és társadalmi életben együtt húznak a Fidesz és a Jobbik rekrutálódott hívei. Számukra azonban, mint kiderült, a cikk nem arról szólt, hogy a magyar szélsőjobb a Fidesz taktikázásából kreálódott, s hogy a kettő szubsztanciája sok ponton összecseng (s tisztázni kellene, hol és miért), hanem a magyar ügy elárulásáról. Az engem ?leárulózók? szerint különféle érdekektől hajtva képtelen vagyok azonosulni azzal a szükségszerűséggel, amely az összmagyar érdekérvényesítést mindenek fölé emeli. Az ellenem irányuló támadásokból finoman mámoros, együttes bestialitás sugárzott; s a hangadók közül senki sem talált kivetnivalót a Jobbik eszméinek szlovákiai terjedésében.

Ezen persze nem lepődtem meg. Berényi József maga eresztette ki a szellemet (a bestialitás szellemét) a palackból azzal a kijelentésével, hogy az MKP mindegyik magyarországi parlamenti párttal hajlandó asztalhoz ülni, következésképp a Jobbikkal is, mert ők is segíthetik a szlovákiai magyarok érdekérvényesítését. Hogy mivel és miként, arra már nem tért ki az elnök úr. Kibocsátott menlevele viszont ezernyi érhálózattal működő szövetséget teremtett úgy, ahogy az dukál: a szlovákiai magyar óvodáktól a rovásírást honosító általános iskolákon át az egyetemekig, s még azokon is túl.

(Nol.hu – Szigeti László – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share