Digitális rováslelet 7.

alt

Folytatjuk sorozatunkat: újabb digitális rováslelet került elő – ezúttal Amerikából. Köszönjük olvasónknak a rováscsemegét és várjuk a további találatokat.

 

Népszerű sorozatok

A “Digitális rováslelet” a Rovás Infón a legkedveltebb cikkek közé tartozik, akár csak az “Amerikai fater” az amerikai rajzfilmek világában. Olvasóinknak köszönhetően most ebből a filmből került elő egy rejtélyes rováslelet, melynek történetét talán egyszer megtudhatjuk.

Az Amerikai fater (American Dad!) egy amerikai animációs vígjátéksorozat. A sorozat humoros formában közelíti meg az Amerikai Egyesült Államokban uralkodó társadalmi igazságtalanságot, és a néha túlzó patrióta, republikánus és liberális eszméket.

Embarcaderos

A filmben feltűnik egy spanyol nyelvű cégér (emBARcaderos), amelyet rovásbetűkkel is átírnak – balról jobbra tartó feliratként, de jobbról balra néző betűkkel. A latin szöveg betű szerinti átírása történt meg, de az A helyett Á, valamint a második E helyett É került ábrázolásra, kicsit közelítve a spanyol kiejtéshez.

alt

Amerikai fater egyik képkockáján – Embarcaderos székely-magyar rovással (valamint cirill és egy még nem azonosított írással)
Jelentése spanyolul: kikötő, móló

(Olvasónk nyomán – Kiegészítés: Wikipédia)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share