Veszprém – avatás és rongálás

alt

Újabb megyeszékhely gazdagodott rovásos helynévtáblával. Sajnos Veszprém városában a rongálók pusztítása nagyon gyors volt.

 

Veszprém – építők és rombolók

Április 4-én rovásos helységnévtáblát avatott a Jobbik Veszprémi Szervezete. Kovács Rajmund, a nemzeti párt veszprémi csoportjának elnöke az avató ünnepségen elmondta, hogy sorrendben a harmadik táblát helyezte ki a Jobbik a megyeszékhelyen. Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, a mozgalom megyei elnöke beszédében az ősi magyar írást méltatta. Elmondta, hogy minden egyes rovásos tábla egy magyarok lakta közösséget jelképez, különösen akkor, amikor összefogásból, közös szándékból, és közadakozásból valósul meg annak kihelyezése. A székely-magyar rovásra ugyanúgy büszkének kell lennünk, mint a páratlan magyar kultúra minden elemére, amit ránk hagytak elődeink – mondta.

A képviselő sajnálatát fejezte ki, hogy sem hungarikummá, sem pedig a közoktatás részévé nem válhatott ezidáig eme ősi kultúrkincsünk, amely pedig mind az egészséges nemzettudatra neveléshez, mind a kisiskolások írás-olvasás készségeinek megalapozásához, fejlesztéséhez hozzájárulhat. Elmondta, hogy Veszprém megyében is egyre több helyen jelzik a települések nevét rovással is, és számos helyen szerveznek oktatást kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ami bizakodásra adhat okot a jövőre nézve. Az ünnepséget Juhász Antal verse és gondolatai, valamint a Szózat és a Székely himnusz közös eléneklése zárta.

Jobbik Veszprém megye” src=”http://www.bakonyihirmondo.hu/sites/barikad.hu/files/rovasveszprem_1.JPG” alt=”rovás” width=”550″ height=”413″ />
A Füredi úti rovásos helységnévtábla avatása Fotó: Jobbik Veszprém megye
A képen Kovács Rajmund szervezeti elnök, Juhász Antal,
Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő bontják ki a nemzeti színű szalagot. A háttérben a Jobbik IT veszprémi tagjai
– – –
Nem örülhettek sokáig a nemzetben gondolkodó veszprémiek a táblának, ugyanis a csütörtökön a Füredi úton kihelyezett táblát már másnap meggyalázták ismeretlenek.

Alább Forgóné Kelemen Judit önkormányzati képviselő közleménye.

“Szomorúan vettük tudomásul, hogy a magyarság-tudat elleni újabb támadásnak lehettünk szemtanúi a veszprémi rovástábla avatás másnapján. Történt, hogy az átadást követő másnap a táblát összesározták. Ezek csak nem magyarok lehettek. Egyetlen nemzet, nép tagja sem mocskolja, gyalázza meg saját hagyományát, értékeit. És másokét is csak  akkor, ha elég aljas. Ezek szerint elég aljas volt, aki megtette.
 
Képzeljük el, hogy vajon melyik skót teszi nevetségessé, alázza meg a skót nemzeti népviseletet, a skót szoknyát  Melyik osztrák neveti ki sajátos éneküket a jódlit. Vagy  tekintsünk a szlovákokra, akik azon fáradoznak, hogy történelmet építsenek maguknak és ezért mindent meg is tesznek, illetve még sem, hiszen a kiszemelteket, akár Szent Istvánt sem mocskolják úgy, hanem egyszerűen ellopják tőlünk. Ebből is következik, hogy a szlovákok minden megmaradási kényszerük ellenére sokkal “sportszerűbbek”, bár legutóbb egy rendezvényen a Szent Koronát tették nevetségessé, ők tótok, mit várjunk tőlük? Bár le is verték a koronát a fejéről. Nekünk “lopni” sem kell, csak meg kell tartani azt, ami a mienk és be kell vinni a köztudatba, be kell ágyazni. 
 
Minden nemzet egészséges törekvése identitásának meghatározása, alátámasztása. Mi könnyű helyzetben vagyunk ebben az esetben is. Gondoljunk bele,  milyen fontosak a gyökerek. Ez azt jelenti, tudjuk, honnan jöttünk a gyökér azt jelenti van kötődés, van biztonság, van ismert múlt, a természetből vett példa. A gyökeret a legegyszerűbben úgy lehet szemléletessé tenni, ha egy állami gondozott gyermeket képzelünk el, aki felnőtt korára szembesül azzal, hogy nem találja a gyökerét, nincsenek szülei, ” lóg a levegőben”. Gyakorlatilag szakadék van mindenhol körülötte, azt is mondhatnánk elveszett. De mi van azzal, aki ismeri szüleit, nagyszüleit? Annak biztonságot, megnyugvást, gyökeret jelent, még ha életének minden szakaszában ezzel nem is szembesül. Ezért fontos az egészséges nemzettudat megléte, felépítése. Biztonságot ad.
 
Katanics Sándor DK-s honlapján egy valóban felháborító hasonlatot használt annak szemléltetésére, hogy szerinte mit jelent a rovástábla. Katanics Sándor “áltudatlanságát” a rovással kapcsolatban nem szabad összekeverni azzal a ténnyel, hogy ő Gyurcsány egyik leghívebb alattvalója, és mivel most hatalmi-pozíció harc folyik a DK első és második vonalában, ennek akar ő minden áron – akár a magyarság gyalázás árán is -, megfelelni. Szerintem a számításába egy kis hiba csúszott, nem veszi figyelembe, hogy a fővárosi politika más, mint a vidéki, azaz ami esetleg Pesten jól fest, az a helyi lakosok körében szinte bizonyosra vehető, hogy negatívan fog lejönni. 
 
Eljött az idő, hogy olyan tudósok tartsanak előadásokat, akik bizonyították a rovás magyarsághoz köthető eredetiségét, egyben tejesítsék küldetésüket, illetve felébresszék az emberekben gyökereiket.
 
Forgóné Kelemen Judit

önkormányzati képviselő
Veszprém”
 
 
Kapcsolódó cikkek:
Share