Munkás Szent József

alt

Május 1-ét a szocialista rezsimek átnevezték “a munka ünnepé”-vé, pedig az a munkások ünnepe volt eredetileg. 1955 óta Jézus nevelőapja, Munkás Szent József ünnepe is egyben.

Ünnepi rovás-feliratok

Az idei év márciusában tartották a székely önrendelkezés melletti tüntetéseket szerte a Kárpát-medencében és a világon. Az alkalomra a Rovás Infó elkészítette azokat a székely-magyar rovással készült feliratokat és zászlókat, melyeket aztán sok megmozduláson viszont is láthattunk. Ezt követően minden ünnep előtt mellékeljük a kész feliratokat, s így már csak szándék kérdése, hogy az összképnek része lesz-e a nemzeti írásunk.

Sokszínű május 1.

A “munka ünnepe” a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év május 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabadnap, mely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat hivatott megünnepelni.

Május 1-je hasonló tartalommal katolikus ünnep is, Munkás Szent József, a munkások védőszentje (Jézus nevelőapja) tiszteletére. Az ugyanerre a napra eső kereszténység előtti európai pogány ünnepek, mint például a Beltane, vagy a hagyományok, mint a májusfa állítása, más eredetűek és tartalmúak. (Wikipédia)

Rovásfeliratok az ünnepekre

  • Majális
  • Május 1
  • Nemzeti majális
  • Munkás Szent József
  • 3 x 8… 🙂

A molinó készítéshez, vagy nyomtatáshoz letölthetők a rovásfeliratok (kattintson rá): PDF, CDR formátumban.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share