Ismét bíróságon a rovás

alt

Romániában se tudják kezelni a rovást. Hol románosítják, hogy tiltják, hol pedig elkobozzák. Kirakatper Csíkszeredában a mai napon!

 

Kirakatper Székelyföldön – legyél tanúja!

A 2011-es Tusványosi Diáktáborban, ahol a Hunnia Nemzeti Műhely termékeivel voltam vásározni, egy kombinált román ügyészségi-rendőrségi-bevándorlási hivatali-titkosszolgálati-tűzoltói akció keretén belül elkobozták a Székelyföld nem Románia feliratú pólóimat. A csíkszeredai ügyészség hivatalból eljárást indított rasszista, fasiszta, idegengyűlölő jelképek használatáért, majd, ezt megalapozottnak ítélve, bíróság elé is küldtek.

Aerdely250.jpg 2011-es Tusványosi Diáktáborban, ahol a Hunnia Nemzeti Műhely termékeivel voltam vásározni, egy kombinált román ügyészségi-rendőrségi-bevándorlási hivatali-titkosszolgálati-tűzoltói akció keretén belül elkobozták a Székelyföld nem Románia feliratú pólóimat, azokat a pólókat, amelyek az ismert Románia, én így szeretlek 1914 ábrát tartalmazták, a Szabadságot Budaházynak pólóimat, valamint a Na Jankó… feliratú, Avram Iancut a megérdemelt helyén ábrázoló pólóimat.

Ugyanakkor számos más árut is elvittek, matricákat, Székelyföld térképeket, Nagy-Magyarországos kitűzőket, Székely, Csángó Himnuszos merített papírokat, Magyarságtudományi füzeteket, és a Rovás Alapítvány rovással írott könyveit is.

A csíkszeredai ügyészség hivatalból eljárást indított rasszista, fasiszta, idegengyűlölő jelképek használatáért, majd, ezt megalapozottnak ítélve, bíróság elé is küldtek. Április 16-án lesz az elsőfokú tárgyalása az ügynek a csíkszeredai bíróságon, 120 v. 121 terem, állítólag fél nyolctól (helyi, azaz magyar idő szerint), de ez, ismerve a romány bírósági gyakorlatot, akár délután kettőt is jelenthet.

Tisztelettel meghívom Önt erre a modern kori politikai kirakatperre, szolgáljon mindenkinek okulásul.

(Csibi Barna – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share