Rovás az autonómia gyűlésen

alt

Az ébredés jele a székely önrendelkezés melletti megmozdulások, melyeken már láthatók rovásfeliratok is.

 

Önrendelkezés – érdekérvényesítés

Az elmúlt hétvégén a világ több városában tartottak támogató gyűléseket, ünnepségeket és megmozdulásokat a székely önrendelkezés megvalósítása érdekében. A megmozdulásokon a magyar nemzet, a székelység és szűkebb területi egységek, közösségek jelképei is megjelentek kezdve a zászlókkal és címerekkel, a népviseleten és zenén át a feliratokig, köztük egyre több rovással készült feliratig.

Önálló nemzet – önálló írás

A jelenlegi nehéz történelmi pillanatban fontos, hogy az egyedi szellemi örökség elemeit minél többen megismerjük, hiszen maga a székelység történelmi önszerveződéssel, önálló jogrenddel és saját írással is rendelkezett. Ezek a hagyományok ma is megfelelő alapot jelentenek akár a teljes önállóság megvalósításához is.

Rovás a megmozdulásokon

A Rovás Infó is segített a feliratok elkészítésében letölthető rovásos szövegek formájában, de sok más rovásfelirat megjelent. A következő alkalommal remélhetőleg még több lesz.

altaltaltalt

 http://www.youtube.com/watch?v=cBwVb5l1Qxc

Székely zászló avatása Beregszászon – Szekunda László filmje

 

Hibás feliratok

Bár szaporodnak a rovás feliratok, még mindig sokan vannak, akik anélkül ékeskednek a nemzeti írással, hogy azt ismernék. Hiszen másképp nem keletkeznének helytelen szövegek.

altHibás betűirány, helytelen jelek – Rovásfelirat valahol Észak-Amerikában

 

Várjuk a további fényképeket!

A rovásfeliratos táblákról a megmozdulásokon készült fényképeket várjuk a Rovás Infó szerkesztőségébe vagy a Facebook oldalára.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share