Táblarongálás – Pilismarót

alt

Most is egy pártpolitikától mentes faluban igyekeznek viszályt szítani, kulturális örökségünket pusztítani. Tovább kísért a tábladöntők szelleme.

 

Nem kell nekünk ellenség se…

Értékvesztett (értéksemleges) világunkban mindennapi jelenség a vandalizmus. Mondhatnánk, hogy ez a liberális önkifejezés egyik formája, de sajnos nemzeti színekbe festett hangadók sem különbek (lásd 2012. év legolvasottabb cikkét). Az alig több, mint 2 éve indult Kárpát-medencei egységes székely-magyar rovástáblákat sem kerüli el az ilyen-olyan oldali rongálás: az eddig felállított több, mint 600 táblából már hozzávetőlegesen 30-at ért valamilyen kár (kidöntéstől és ellopástól az összefestésig). Ebben eddig a Magyarok Szövetsége tag “táblanyűvő” Adrosovics József vezeti a listát 11 db kidöntött táblával, de az ideológiamentes vandálok is megkeserítik a táblaállító közösségek örömét.

Most egy minden szempontból példaértékű táblaállító falu, Pilismarót békéjét próbálták feldúlni a “sötétben fújkálók”, bárkik is voltak. Remélhetőleg a táblaállító szervezők és a rovótársadalom tagjai ezen is felülkerekednek, megtisztítják (lásd Érd városa) a táblákat, másutt még többet állítanak … az esetlegesen megtalált elkövetőket pedig a “falevelektől csúszós járdákra” bízzák, de nem kicsit!

MEGGYALÁZTÁK FALUNK HELYSÉGNÉVTÁBLÁJÁT!!! (eredeti FB-bejegyzés)

alt

Tegnap este sunyi és gyáva módon fekete festékkel fújták le az Esztergom felöli rovás táblánkat, melyet a maróti emberek közadakozásból állítottak és amelyeket megszentelt Antal atya is és áldásával erősítette meg a tiszteletes asszony is.

Felháborítónak tartom, hogy az emberi butaságnak és gyávaságnak nincs határa! Szeretném tudni, hogy Magyarországon egy szín magyar faluban kit zavar az ősi székely-magyar rovásírással kiírt falu neve? Ezeket a táblákat nem politikai pártok állították és nem politikai megrendelésből állíttattak! Ez nem csak azokat sérti akik erre pénzt áldoztak, hanem minden pilismaróti embert, aki magyarnak vallja magát!

Kevés olyan nemzet van a világon, amelyik több ezer éves írás móddal és kultúrával rendelkezik! A magyar az ilyen nemzet!!! Én bátran kiállok bárki elé és elmondom a véleményem! Üzenem annak a féregnek,aki lefújta gyáva módon ezt a megszentelt táblát,hogy vegye föl velem a kapcsolatot és kultúrtörténeti leckét adok neki rovásírásból!

Szörnyűbb ez a tett, ha olyas valaki volt, aki itt lakik a faluban! Ha ez így van, üzenem annak a patkánynak, hogy maróton MAGYAR emberek élnek, Marót egy MAGYAR falu, MARÓTON NINCS PÁRTPOLITIKA! Ha pedig ez neki nem tetszik, nyugottan el is takarodhat innen!!!!

Aki egyetért velem lájkolja és ossza meg, hátha eljut ez az üzenet ezekhez a GYÁVA FÉRGEKHEZ!!!!!!!!

(Lőrincz Attila – eredeti FB-bejegyzés)

A most megrongált táblát így avatták tavaly:

 

Kapcsolódó cikkek:

Share