Rúnásítók – ideiglenes sunnyogás

alt

Saját szervezeteik után már az MSZT nevében gyalázkodtak a nemzeti írásunk szabványosítását külföldiek kezére játszó hazai aktivisták. Messzire merészkedtek.

Tovább a solti úton

Az elmúlt év vége sem telt események nélkül a székely-magyar rovás technikai szabványosítása körüli tragikomédiában. Az amerikai (Everson) – osztrák (Szelp) szabányosítási érdekcsoport hazai szószólói – sokáig ismeretlen forrásokból – időt és pénzt nem kímélve szervezték be tucatjával azokat a szervezeteket, magánvállalkozókat, családtagokat, akiknek nevében már nem kevesebbet tűztek zászlajukra, mint a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 819. sz. Informatika Bizottságában történő teljes hatalomátvételt. Már nem csak a rovás szakma saját klikkjükön kívül álló tagjainak ellehetetlenítését, de a magyar nemzeti szabványosítási szakma képviselőinek fizikai kitúrását is – akár a nemzeti szabványosítási érdekképviselet teljes megbénítása által is.

A képzettség és végzettség híján lévő, önjelöl “szakértők”, politikai kalandorok, bukott egyetemisták és “népi áltudomány” képviselői azonban félreértették – ma is félreértik – a valódi szakma csendes kivárását és a vélt győzelem mámorában megmutatták valódi énjüket. Az addig csak lánclevelekben továbbküldött gyalázkodásaikat jócskán túlteljesítve, névvel … sőt már más nevével is visszaélve nyilatkoztak:

(Szerkesztő megjegyzése: a magát MSZT szakértőnek kinevező, de az MSZT-ben soha nem látott Sipos László nem azonos a Rovás Alapítvány elnök Sípos Lászlóval)

Rovás-szabványosítás

Kazárosítók

Szegedi Csanád kazárosítói

A magyar rovásírás művelőiként, annak sorsa alakulásáért felelősséget érzők kikérjük magunknak azt a folyamatos rágalmazást, amelyet Sípos László, Rumi Tamás és Hosszú Gábor a Rovás Info portál neve mögé megbújva követnek el. Magyar nemzeti érdekek védelmezőinek hazudják magukat ők, akik kendőzetlen kísérletet tettek arra, hogy az élő, ősi székely?magyar rovásírást elkazárosítsák.

A Jobbikból hazudozás és vesztegetési kísérlet miatt kizárt EP-képviselő, Szegedi Csanád, aki nem hajlandó lemondani zsíros európai parlamenti mandátumáról, azóta felhagyott a magyar nemzeti érdekek hangoztatásával és Izrael-imádóvá vált. Rovás Infós famulusai egyelőre még a magyar nemzeti szólamoknál tartanak, de csalárd eszközeik már lerántották róluk a leplet.

Budapest, 2012. november 29.

Aláírók:

  1. Gyetvay György Gergely
    történész, informatikus, az MVSZ rovásírás szabványügyi meghatalmazottja
  2. Szondi Miklós
    tanár, rovásírás szakértő, a magyarrovas.hu szerkesztője
  3. Sipos László
    történész, a Magyar Szabványügyi Testület Informatikai Bizottságának rovásírás szakértője
  4. Tisza András
    rováskutató, rovásoktató
  5. Dr. Pócs Alfréd
    Hun Fokos Szövetség
  6. Csatlós Csaba
    Raózsa Szín Rovókör
  7. Szentesné Frigyesi Piroska
    rováskutató és rovásoktató
  8. Marton Veronika
    tanár, sumerológus

Schmitt után szabadon…

A fenti névsorban “érdekes” címeket és rangokat találhatunk, melyek hitelességéről valószínűleg mindent elmond Szondi Miklós esete, aki magára “tanár, rovásszekértő és szerkesztő”-ként hivatkozik, pedig kiírhatta volna a valóságot is: szolgálati nyugdíjas (tehát negyvenegynéhány éves kora óta az adófizetők pénzén élő) 1989-ig MSZMP tag (!), volt börtönőr … (es még nem minden).

Egy lépés előre, két lépés hátra

A fenti beteges hangvételű kazár-hiszti aláírói az amúgy is “lazán kezelt” végzettségek vagy éppen az egymásnak adományozott “címek és rangok” között felejtették a Magyar Szabványügyi Testületét (MSZT) is, mely a szervezet nevének jogtalan felhasználása, valamint az írás uszító és gyalázkodó hangneme miatt az amúgy is csak hetek-hónapok óta tag(sági díjat fizető) személyeket felfüggesztette, majd kizárásukat kezdeményezte a Szabványügyi Tanácsnál.

Folytatás következik…

A valószínűleg politikai indíttatású, de a korszerű rováshasználatot is korlátozó, külföldi rovás-szabvány hazai támogatói azonban még mindig hisznek abban, hogy “ez a harc lesz a végső” … és az MSZT-ben való tevékenységük folytatásának reményében az alábbi nyiltakozatot tették, immár “címeik és rangjaik” nélkül:

Nyilatkozat

Alulírottak kijelentjük, hogy a fenti – ?Kazárosítók? címmel megjelent – sajtóközleményben foglaltak magánvéleményt tükröznek, az nem az MSZT véleménye.

Budapest, 2013. január 9.

Gyetvay György Gergely
Szondi Miklós
Sipos László
Tisza András
Dr. Pócs Alfréd
Csatlós Csaba
Szentesné Frigyesi Piroska
Marton Veronika

A valódi szakma dolgozik

A szabványosítási “ámokfutás” okozta káosz miatt sok letargikus vélemény, kérdés jelent meg a rovótársadalom csendes és józan részétől, hogy miként tovább? Az aggodalom jogos, hiszen a szűklátókörű és saját rögeszméinek fogságába került botránykeltők károkozása valóban jelentős. Azonban a “nyilatkozat” készítőinek elképzelésében szereplő “három főgonosz” kutatón már – szerencsére – rég túlnőtt a kutatás (a teljes társtudományi területen), illetve a fejlesztés is. A valódi szakma, a tudományos élet és a kultúrpolitika is megmozdult és napról-napra erősödik nemzeti írásunkkal komolyan foglalkozók tábora.

A démonkergető rovásirtók még egy darabig bizonyosan borzolják a kedélyeket, majd pénzük fogytán, remélhetőleg mihamarabbi sikertelenségük nyomán valószínűleg megnyugvást találnak, hogy összeesküvés márpedig tényleg létezik, akár Szegedi Csanáddal is az élen … 😉

Nagyon fontos, hogy az ilyen nyilatkozatok íróit, gyalázkodó lánclevelek továbbítóit, összeesküvés-mániákusokat és egyéb amúgy az alkotómunkától távol álló bajkeverőket a lehető legnagyobb mértékben kerüljük és fordítsuk energiáinkat az értéket teremtő tevékenységek felé.

Kapcsolódó cikkek:

Share