Rovás memóriajáték – Linux

alt

Telepíthető memóriajátékban lehet a rovásbetűket megtanulni. Terjed az egységes rovásbetű a technikai alkalmazásokban is. Frissítve angolul.

 

Rovás memóriajáték

A Linux alá kifejlesztett játék Windowsra is telepíthető (innen tölthető le). A játék egy egyszerű memóriajáték, azonban különféle képek helyett az ősi magyar írás, a rovás jeleit kell párosítani. A játékablak bal oldalán található grafika (kis méretben a táblaelemek hátlapját is ez a kép díszíti) a híres tatárlakai rovásemlék, amely több mint 8000 éves. A betűk a Rovás Alapítvány egységesített modern betűi, amellyel egyre több helyen találkozhatunk.

alt

A játék fejlesztője így írt a programról: “Pár hete elkezdtem foglalkozni a a magyar rovással (helytelenül mondva a rovásírással, de ez sokak számára elsőre talán érthetőbb), igencsak belemélyedve az interneten fellelhető anyagokba. Ezek alapján szerintem minden magyar embernek érdeke és kötelessége lenne művelni, de ebbe itt nem szeretnék belemenni, kérem a hozzászólókat, hogy ők se tegyék.

Az apropója a blogbejegyzésemnek azonban az, hogy a felbuzdulásom odáig vezetett, hogy gyorsan készítettem egy egyszerű memóriajátékot, amiben a szokásos képek helyett a rovás betűkészlet elemeit szerepeltettem. Ezzel egy célom volt mindössze, az hogy az erre affinitással rendelkező emberekben felkeltsem az érdeklődést a magyar rovás iránt.”

(Sipygames – eredeti cikk)

 

Sajtóvisszhang:

 

Kapcsolódó cikkek:

Share