Székely rovás – román szilikon

alt

Román színekre festett műanyag-keblekkel pózol egy szélsőjobboldali oláh nő a rovással is feliratozott Sepsiszentgyörgy üdvözlőtábla előtt. 18+!

Félnek a rovástáblától

Egyre csak sokasodnak a székely-magyar rovás helységnévtáblák a Kárpát-medencében a Rovás Alapítvány által létrehozott egységes közúti táblarendszernek köszönhetően. Magyarországon is berzenkednek nemzeti írásműveltségünk hétköznapi használata láttán, így nem csoda, ha az elszakított területeken is érzik a veszélyt, hogy a magyarok végre ráeszmélnek: a mai világban már viszonylag ritka nemzetek közé tartoznak, akiknek saját írásműveltségük van. S ez a tudás nem halt ki, hanem egyre fejlődik, hogy a nemzeti közösséget szolgálja.

(Rovás Infó)

A nemzetért vetkőzött az ex-fotómodell

Újrafutózott örömlánnyal ünnepeltette Sepsiszentgyörgy román lakosságát a wowbiz.ro portál. Azt írják, a “lány” legyőzte a magyarok ellenségeskedését december elsején, és ott pózolt a kiejthetetlen nevű tábla előtt, a 15 ezer helyi román legnagyobb örömére.alt

Szerintük a harci szilikonokkal felvértezett hölgyet az dühítette fel, hogy Csibi Barna közönséges rablóvezérnek nevezte Mihály vitéz vezérét, Baba Novacot. Oly annyira, hogy a fővárosi ünnepi partik helyett a 200 kilométerre levő Sepsiszentgyörgyöt választotta.

Tehát december 1-jén, a románok nemzeti ünnepén, amikor az Erdéllyel való egyesülésükre isznak, reggel 6-kor ébredt, elénekelte a román himnuszt, autóba szállt és meg sem állt Sepsiszentgyörgyig. A portál szerint a magyarok csúfnevet adtak a csodálatosan hangzó Sfântu Gheorghe nevű városnak. Mindegy, a kiejthetetlen halandzsát tartalmazó városjelző táblánál kiszállt az autóból, és megmutatta, mije van a legrománabb lánynak, írja a wowbiz.ro. alt

A portál szerint az újságírók csapata már napokkal korábban vesztegelt a tábla környékén, ugyanis nem sikerült ledönteniük a nyelvi határokat. Ez csak Raluca nemzetiszínű szilikonjai hatására sikerült, a szélsőséges lány egyből bebocsátást nyert a városba, ahol a 15 ezres helyi román kisebbség ovációval fogadta.

(Székely hírmondó – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share