Rovásos társasjáték

alt

Karácsony és szilveszter között előkerülnek a társasjátékok. Természetesen olyan is van, amellyel a rovástudásunkat is fejleszthetjük.

 

Rovás, mint feladat

A társasjátékok elemeként a rovással leírt szavak kiolvasása játékosan segíti a rovásjelek tanulását. Az alább bemutatott játékban az ismétlődő feladatok egyike a szó-olvasás. A társasjáték természetesen tartalmaz egy rovás ábécét is, jelen esetben Magyar Adorján által készített betűket alkalmazza következetesen. A társasjáték másik erénye, hogy a kiolvasandó szavak a nemzettudattal, értékekkel kapcsolatosak. A játék emlékeztet a népszerű Gazdálkodj okosan!-ra, mellőzve annak erősen pénzügyi szemléletét – hiszen itt a feladatok megoldásáért (munkáért) kap a játékos pénzt, amelyet Hun-nak neveznek.

 

Kalandozás a múltba társasjáték

alt

Leírás: A doboz két korosztálynak megfelelő társasjátékot tartalmaz. Egyiket a 3-6, másikat a 7-12 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

– A kicsiknek lépegetve kell megszerezni az alaplapon szereplő Árpád kori ősi családnak az életéhez szükséges állatokat, tárgyakat.

– A másik játék már az írni, olvasni tudó gyerekeknek szól. Itt is az alaplapon szereplő állatokat, tárgyakat kell összegyűjteni, de itt már feladatok (betű játék, rajz, mutogatás, beszéd, rovás, tudod-e, ügyességi) jó teljesítése után, pénzjutalmat kiérdemelve vásárolhatja meg az ősi család életéhez szükséges javakat.

Hétféle feladat segítségével a játék folyamán fejlesztettük a gyerekek logikáját, mozgását, kézügyességét, beszédkészségét, beleérző képességét és alkotókészségét.

Egy játék időtartama 30-40 perc

Ezzel a játékkal az a célunk, hogy gyermekeink megismerjék őseink életét.

 

(magyarmenedek.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share