Autós matricák rovással

alt

Ismét megjelentek a rovással is ellátott Erdély és Székelyföld autós matricák, melyek remélhetőleg nemzetköziek lesznek a közeli jövőben.

 

Területi azonosságtudat

A szülőföldünket népszerűsítő autós matricákat a regionális tudat erősítésének eszközeként ajánljuk a figyelmedbe. Használója büszkén hirdeti, hogy kötődik saját régiójához, a matrica felragasztásával Te is kifejezheted azt, hogy szülőföldünk egy megismételhetetlenül egyedi európai térség, sajátos hagyományokkal, kultúrával, természeti kincsekkel, jellegzetes ízekkel és színekkel megáldott vidék.

tsy+sicHa számodra is fontos, hogy bármerre jársz az országban vagy akár  külföldön, ne csak a rendszám Románia-jelzete, hanem Erdély, Székelyföld nemzetközinek szánt jelzete is szerepeljen az autódon írj egy e-mail az Erdélyi Magyarságért Egyesület Mikulásának, az erdelyimagyarsagert@gmail.com e-mail címre és igényeld az 5000 db. ingyenes öntapadós egyikét.

 

A Szatmári Monitor által készített interjú:

Háromnyelvű autómatricákkal kívánja elősegíteni a térségi tudat erősítését az Erdélyi Magyarságért Egyesület.

Erdély ill. Székelyföld régióknak készült autómatricákkal igyekeznek a partvonalon túlra szorultság érzetét csökkenteni. Az erdélyi, székelyföldi magyarok kicsit elveszítették hitüket a régiójukban és az identitásukban, a magyarlakta régiókban egyre nagyobb a munkanélküliség, e miatt a magyar lakosság száma évente körülbelül 30.000 lakossal csökken. Egyre többen hagyják el a szülőföldet, és egyre többeket visznek magukkal, mivel hiányzik a biztonság és a jövőkép – magyarázta az autómatricákat készítő szervezet elnöke, Asztalos István a Szatmári Monitornak.
 
Elmondta: számítottak rá, hogy sokan fogják kérni az autómatricát, az igény azonban felülmúlja a várakozásaikat. Hozzátette: természetesen örülnének neki, ha a matricákat a román vagy német nemzetiségűek is felragasztanák az autóikra, de egyelőre elsősorban a magyar autósok körében népszerű az ötlet.
 
Holott a térségi tudat erősítése nemcsak az ott élő magyaroknak jó, hanem nemzetiségtől függetlenül az együttélést, egymás kölcsönös tiszteletét is segítheti,  ezért tervezik, hogy legalább az Erdélyt népszerűsítő öntapadósnak elkészítsék az ötnyelvű változatát, amin a már meglevő magyar-székely rovásírás-latin írásmód mellett, románul és németül is feltüntetnék az ?Erdély? megnevezést, lévén, hogy míg Székelyföldet mint régiót a román többség mereven elutasítja, a transzszilvanizmus fogalma – épp ellenkezőleg – körükben is egyre népszerűbb.
 
A matricák, karácsony másodnapjáig ingyenesen igényelhetők, illetve a későbbiekben is az egyesületen keresztül bárki megvásárolhatja azt, mely révén anyagilag is hozzájárulhat a szervezet célkitűzéseinek a megvalósításához.

(Brassó Infó – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share