Rovásírtók zárt ajtók előtt

alt

Szondi Miklós és Gyetvai György nem értik, mit jelent a “nemzeti érdekek” képviselete és mi a szabványosítás “szellemisége”. Vajon 61 db beszervezett fantom-taggal az aktatáskájukban, fizikailag is elfoglalják az MSZT-t?

 

Se Isten, se ember, se nemzet…

Azt mondhatnánk, hogy szinte regénybe illő a rovás szabványosításának története, de sajnos ez a mű egy tragikomédia és egy pszichiátriai esettanulmány egyvelege lenne. Ugyanis a nemzeti színű szalagba és tarsolylemezbe öltözött, képzettség és végzettség nélküli megélhetési rovásírók, politikai kalandorok, hivatásos bajkeverők a józan ész utolsó maradékától is megszabadultak. A tettlegességtől sem visszariadó rovásirtók pusztítása egyre több ember számára világossá válik, így remélhetőleg mihamarabb kiveti őket magából a társadalom, illetve megfelelő kezelést kapnak a rendvédelmi szervek … vagy az ápolók részéről.

Szabványügyi kolhoz

A rovással kapcsolatos tevékenységekben alig észrevehető nyommal rendelkező Magyarok (?) Világszövetsége (MVSZ) elnevezésű politikai társulat, néhány további marginális szereplővel egyetemben az elmúlt hetekben a kolhozosítást megszégyenítő eredményeket ért el a nemzeti szabványosító köztestületbe való tagbeléptetésben. A sajnálatos jogi kiskaput – időarányos tagdíjfizetés az évvége előtt – kihasználva az MSZT 819. sz. Informatika bizottságában tömegével beszervezettek között immár az állattenyésztőtől és kocsmárostól a lovasbetyáron és órásmesteren át, ezotérikus egyletekig és szociális foglalkoztatóig megtalálható boldog-boldogtalan.

A tagok többségének nagy valószínűséggel halvány fogalma sincs, hogy nevükben kik és mit művelnek, de ez nem menti fel őket a felelősség alól, ezért neveik hamarosan nyilvánosságra kerülnek – tanulságképp az utókornak.

Új “hungarikum”  –  műszaki bizottság helyébe politikai gittegylet ?

A rováskutatók, a szabványosítási szakma, a felügyeleti szervek, valamint a kulturális kormányzat hónapok óta megdöbbenve – és többnyire tétlenül – áll a bizonytalan eredetű pénzügyi háttérrel rendelkező plebejus nyomulás mögött. A rágalmazási hadjárattal, fenyegetéssel és zaklatással tarkított ámokfutás hónapok óta folytatódik, melynek immár a Magyar Szabványügyi Testület is céltáblája, s van olyan munkatárs, aki ez idő alatt fel is mondott. Az elmúlt néhány napban azonban a magyar műszaki szabványosítás évtizedek óta köztiszteletben álló tisztségviselőinek puccs-szerű elmozdítása, fenyegetése került terítékre egy nyugalmazott büntetésvégrehajtási alkalmazott, bukott egyetemista, politikai aktivista és társai által szervezett gyülekezet részéről.

Fontos megjegyezni, hogy a magyar műszaki élet, a technikai fejlesztések és így az egész nemzetgazdaság szempontjából stratégiai fontosságú 819. sz. Informatika Bizottságban az 1-2 hete tömegesen beléptetett strómanok fejlétszáma alapján puccsot szervezők nem csak évekre visszamenőlegesen akarják megsemmisíttetni a nemzetközi szabványosítási munkát, de az eredeti szakmai tagság ellenében a bizottság tisztségviselőit is el akarják távolítani. Terveik szerint a bizottság élén az MVSZ budapesti elnöke Gyetvai György, rovással foglalkozó munkacsoport élén pedig Szondi Miklós (1989-ig MSZMP-tag) nyugdíjas büntetésvégrehajtási alkalmazott, a Természetesen Életmódegyesület (sic) vezetője lenne … előrevetítve a veszélyt, hogy politikai fiókszervezetté züllik a műszaki szabványosítási szakma legmagasabb magyar fóruma.

A rovás rúnásítói a zárt ajtók előtt

Azonban úgy látszik, hogy valóságérzékkel nem rendelkező csoportosulás a közösségi lét normái után átlépte a jogi kereteket is. Az MSZT legfelsőbb vezetése végre kifejezésre juttatta az MSZT működését szabályzó törvényekben, valamint a működési szabályzatban található “nemzeti érdek”, illetve a “szabványosítás szelleme” melletti kiállást és a puccsisták által kierőszakolt rendkívüli ülést elhalasztotta.

A bizottsági munka eddigi obstrukciójából, valamint bárminemű konkrét szakmai javaslat hiányából és a konszenzuskeresés elutasításából látszik, hogy a puccsisták célja nem a szabványosítási munka elvégzése, hanem a rovás szabványosításának nyelvészeti és informatikai vonatkozásaira vonatkozó ismeretek nélkül csupán egy anyagilag érdekelt külföldi szabványosítási lobbycsoport képviselete. Ha másképp nem megy, akár Magyarország nemzetközi szabványosítási szavazóképességének megakadályozása árán… melynek erkölcsi minősítését az olvasóra bízzuk.

Mivel a mai (2012.11.29-ei) hatalomátvétel célját szolgáló ülést az MSZT ügyvezető igazgatója törvényes hatásköre alapján elhalasztotta, a puccsisták kilátásba helyezték a fizikai behatolást az MSZT épületébe, melynek törvénytelenségére fel kellett hívni a figyelmüket. Kérdés, hogy megértették-e?

(Rovás Info)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share