Szőlőlekvár és rovás

alt

Nemzeti írásunk mindennapi alkalmazása fokozatosan terjed. Vannak egyszerű használati módok, amikhez pénz sem kell, csak szándék. Hétfő: dupla cikk.

 

 Szőlőlekvár és rovásírás

Egy ideje tervezzük, hogy lekvárokat, szörpöket kellene készítenünk különböző, lehetőleg saját termesztésű gyümölcsökből. Nos az első üvegeket megtöltöttük saját készítésű igazi, természetes szőlőlekvárral, valamint elkészültek az első szörpök is. Csomót mulattunk rajta, hogy igazán elmondhatjuk, mindegyik szőlőszemet átválogattunk, s igazán szemen szedtünk:))) A szüreteléstől kezdve a szemzésig, a főzésen valamint a passzírozáson át mindent saját kezűleg készítettünk! A címkék a párom egyedi tervezése alapján készültek, mivel mindketten szeretjük, s a mindennapokban is használjuk a székely-magyar rovásírást, így természetesen a címkékről sem maradhatott el! 

Igazán mondhatom, hogy a lekvárok finomak, a szörpök nem különben, igaz itt most azokról nem készült fotó, de igyekszem azokat is pótolni. Az egyedi címkékre pedig külön büszkék vagyunk!alt

(Váradi Viki blogja – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share