Rovás a focistán

Kolozsvári focicsapatnál a magyar légiós rovásfeliratot is varratott magára. A dákoknak nem tetszik…

 

Rovásírás a tetoválások között

A CFR Cluj légiósa, a sérüléséből lábadozó Vass Ádám, kendőzetlen őszinteséggel nyilatkozott a saját és a magyar futball helyzetéről a Nemzeti Sportnak. Volt mit mondania.

A Bajnokok Ligája H csoportjában érdekelt kolozsvári csapat középpályása nem léphet pályára a legrangosabb európai kupasorozat első körében, ugyanis csapata a játékos tudta nélkül, a sérülése miatt nem nevezte az őszi csoportmérkőzésekre. Ettől és a fenyegetésektől függetlenül jól érzi magát klubcsapatánál.

A 24 esztendős labdarúgó testét különböző tetoválosok díszítik, nagyjából harminc-harmincöt ábrát varratott már fel magára. Köztük van egy olyan is, amely miatt életveszélyes fenyegetést kapott a Nagy-Románia Párt elnökétől, Vadim Tudortól. Arra a kérdésre, hogy mit érzett akkor, amikor olvasta a nyilatkozatot, a következőket mondta: “Hazudnék, ha azt mondanám, nevettem rajta. Éppen otthon voltam, és amikor megláttam a nyilatkozatot, megijedtem. Nem akartam felhozni a szüleim előtt, féltettem őket.”

A botrány egy magyar címer miatt pattant ki Romániában, ezen kívül egy rovásírás is van a tetoválások között, amellyel a hazaszeretetét szeretné kinyilvánítani.

(…)

(HVG.hu – eredeti cikk)

 

 

Mai rovástábla avatás 

 

2012. október 5-én, pénteken 17.30-tól rovásírásos tábla avatására kerül sor a Jobbik szervezésében Nyíregyházán. Helyszín a 41-es főút orosi körforgalmánál. parkolási lehetőség van a közeli Fő utcán.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share