Náci rúna – nyilas rovás

Folytatjuk cikkünket a rovás rúnásításával kapcsolatban. A germánosítók célja a magyar kultúra gyarmatosításán túl a rovótársadalom lenácizásának előkészítése.

Történelemhamisítás és politikai szolgálat

A rovás rúnásítási kísérletének valódi célja egyre világosabbá válik. Azzal, hogy Michael Everson – André Szabolcs Szelp és társai rúnára, vagy rúnaszerűre nevezik át a magyarság ősi rovás írását, elősegítik a könnyen behatárolható politikai körökből sugallt, –  de mára szerencsére eléggé meggyengült – hamis képzettársítás újjáélesztését, hogy a rovás is egy náci, nyilas, rasszista, antiszemita, stb. írás.

Erre legjobban az 1999-es Frankfurti Könyvvásár történései világítanak rá, ahol nem engedték kiállítani a rovásos feliratokat, azzal az indokkal, hogy arról a “náci rúnákra” asszociáltak volna a németek: “Volt, aki úgy találta, hogy a vásárlátogatók a germán rúnaírással köthetik össze a mi rovásírásunkat, s ez nem lenne jó, mert – bár alaptalanul, de újra és újra megtapasztalhatóan – a német közvélemény egy része a nácikkal társítja a germánok ősi írásának kutatását és kultuszát.” (link)

Magyar válasz a rúnásítási kísérletekre

everson1bElőző cikkünkben részletesen elolvasható az amerikai szabványlobbista Everson lépésről-lépésre, titokban véghez vitt rovás-germánosító tevékenysége. Természetesen, amikor kiderült, hogy nemzeti írásunknak félreszabványosító Everson-Szelp páros amerikai tagja révén új gúnynevet adtak a rovásnak (ez már nem javaslat, hanem az éles szabvány!), a rovásírás felelősségteljes magyar szakértői részéről azonnal két beadvány is készült, amellyel reméljük, hogy megállítható az Everson-Szelp amerikai-osztrák páros szabványosítási ámokfutása:szelp1

“Rúnaszerűségek” a Wikipédián 

A rovásnak az előzőekben leírt rúnásítási folyamata (Orkhon Runic, Hungarian Runic) azonnal  megjelent Everson egyik fő művében, az általa folyamatosan cenzúrázott angol nyelvű Wikipédián is. Pontosabban, 2012 januárja óta illesztgeti (nincs egy éve!) e két rovás írást a runiform (rúnajellegű) írások politikailag inspirált képzeletbeli világába. (Link). A tudományosság látszatának fenntartására deklaráltan a Wikipédia cikkeit összegyűjtve, szerző nélkül, a Books LLC 2010 szeptemberében nyomtatott 26 oldalas könyvben (?) is terjeszti a “Runiform Scripts: Old Turkic Script, Old Hungarian Script, Hungarian Calendar” címmel elméletét. (link).

Rovásirtók példaképe Kuba és Észak-Korea

Egy  Kwamikagami néven futó adminisztrátor, aki egyike a 40 legaktívabb wikipédistáknak, Evertype (Everson cégének neve) szerkesztővel kézenfogva szerkeszt, azaz közös erővel szorgosan írtják és törlik az összes “Rovas” kifejezést, amit egyébként nemes egyszerűséggel “garbage”-nak (tehát szemétnek) neveznek. Másik rovásírtó kollégájukról, Dbachman-ról már írtunk korábban, mikor is kijelentette, hogy a Wikipédia szerkesztési folyamatában példának tartja Kuba és Észak-Korea diktatórikus elveit.

Rovás a kitalált és mesterséges írások között

Visszatérve a rúnajellegű (runiform) írásokra, ezek érdekessége, hogy létrehoztak egy egész csoportot számukra. Az ótürk és az immáron ideerőszakolt rovás mellett ezt a halmazt kitalált írások képzik. Például a Tolkien által kitalált, a Gyűrűk urából ismerős mesterséges írás, illetve az 1902-ben kiötlött örmény “rúnaírás”. De a csoport legérdekesebb írása, az, amelyről a kutatók azt sem ismerik, miként néznek ki a jelei, de azért mégis rúnaszerűnek vélik. Ez pedig a bevallottan hipotetikus (tehát képzelt), kereszténység előtti szláv írás.

Nos, ebbe a  szedett-vetett társaságba száműzték az amerikai-osztrák szabványosítási lobbisták és magyar(országi) segítőik nemzeti írásunkat, a rovást.

Van ennél lejjebb?

Bizonyára felmerül a kérdés, hogy mit szólnak mindehez az ótürk  írás és a rovás örökösei, a turáni népek? És az is, hogy miként volt lehetséges a fenti történet?

A magyar nemzeti érdekképviselet és diplomácia ugyan világszerte ismert a tehetetlenségéről, de a rovótársadalom eddigi munkájának és a szabványosításban a magyar képviseletnek az ellehetetlenítését az Everson-Szelp amerikai-osztrák páros magyar(országi) támogatóin is számon lehet kérni:

  • Szondi Miklós, Solt – Természetesen Életmód Egyesület
  • Tisza András, Mór – Lampert Csaba egyéni vállalkozó (órás-ékszerész) képviseletében
  • Androsovics József, Dunaújváros – Magyarok Szövetsége Egyesület
  • Czippán István, Érd – Feral Kft.
  • Szilágyi László, Pécs – Somogyi Betyárok Lovasegyesület
  • Szentesné Frigyesi Piroska, Pécs – Maláka Szociális Foglalkoztató Szövetkezet
  • Gyetvay György Gergely, Budapest – Magyarok Világszövetsége

Germánok Világszövetsége?

 

mvszrunicscript1

Részlet a programfüzetből – Székely-Magyar Runic Scriptnek (Székely-magyar rúnaírásnak) nevezve germánosítja a Magyarok (?!) Világszövetsége nemzeti írásunkat…

 

Kapcsolódó cikkek:

nazi

Share